Izložba Tomislava Zovke

Izložba ''Transgresses'' otvorena u širokobriješkoj galeriji ''Vrba''

''Uvijek je posebno imati izložbu u rodnom mjestu, posebice kad se radi o novootvorenoj galeriji poput Vrbe". kazao je autor Tomislav Zovko.
Kultura / Umjetnost | 19. 02. 2019. u 21:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širokobriješki akademski slikar Tomislav Zovko predstavio se likovnoj publici u Širokom Brijegu izložbom "Transgresses" koja je otvorena u galeriji "Vrba".

''Ja sam imao do sada ukupno 11 izložbi u BiH i Hrvatskoj, izlagao sam u Mostaru, Tuzli, Sarajevu i drugim gradovima, ali i u Zagrebu i Osijeku. Uvijek je posebno imati izložbu u rodnom mjestu, posebice kad se radi o novootvorenoj galeriji poput Vrbe".  kazao je Zovko Feni. 

Govoreći o umjetnosti općenito, istaknuo je kako je nužna bolja potpora umjetnicima u BiH. 

Foto: Bljesak.info / Izložba Transgresses otvorena u širokobriješkoj galeriji Vrba

''Ja radim kao profesor u jednom privatnom fakultetu i smatram da je umjetnicima u BiH teško opstati, ako nemaju i neki dodatni posao. Umjetnost općenito nije dovoljno zastupljena u BiH, a na nama umjetnicima je da je što više približimo ljudima'', kazao je Zovko.

Zovko je 2012. na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu magistrirao 2012. godine u klasi profesora Ante Kajinića.

Član je Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH te Udruženja likovnih umjetnika BiH.

Dobitnik je prve nagrade za djelo "Težina promjene" na skupnoj žiriranoj izložbi Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close