Likovna radionica

Izložba slikara amatera u Grudama

Polaznici svih dobnih skupina pokazali su svoje slikarske vještine i nazočnima pokazali svoje radove.
Kultura / Umjetnost | 03. 07. 2018. u 13:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti put zaredom u Parku hrvatskih velikana u Grudama priređena je izložba djela polaznika likovne radionice Grude i Drinovci.

Polaznici svih dobnih skupina pokazali su svoje slikarske vještine i nazočnima pokazali svoje radove.

Citirajući francuskog slikara Georgesa Rouaulta i njegovu izjavu ''Slikarstvo je samo sredstvo da zaboravim život'', voditelj programa Željko Andrijanić istaknuo da su grudski umjetnici slikarstvo koristili kao svojevrstan bijeg od stvarnosti, stvarajući novu, uspješnu stvarnost što potvrđuju izložene slike.

Nakon njega govorio je jedan od idejnih začetnika likovne i voditelj radionice Grude i Drinovci Srećko Slišković.

''Zahvaljujući vašem talentu i umijeću, volji za radom, redovitim dolascima na tečajeve slikarstva došli smo do toga da peti put izlažemo ovdje u središtu Gruda i time se uistinu svi možemo ponositi. Na svima nama je da nastavimo ovim putem jer ovoliki broj izloženih radova i ovoliki broj okupljenih to uistinu i zaslužuju'', kazao je Slišković okupljenima u prostoru pored Gradske knjižnice.

Nazočnima se obratio i općinski načelnik Ljubo Grizelj, koji je kazao kako je Općine Grude kulturu uvijek prepoznavala kao važan segment društvene zajednice.

''Ovaj prelijepi Kulturni dom još nije do kraja završen, ali plan je u skorijoj budućnosti staviti ga u funkciju u potpunosti kako bi kompletna grudska kultura imala svoj prostor na kojemu će planirati i realizirati projekte. U meni ćete za ovako vrijedne i pozitivne događaje koji uključuju i naše mlade uvijek imati podršku'', ustvrdio je načelnik Grizelj.

Ove godine svoje radove izlagali su: Iva Miloš, Matej Šimić, Tamara Tomas, Ema Miloš, Matija Prlić, Mia Prlić, Gabriela Leko, Ivana Spajić, Tina Spajić, Ines Marić, Anđelina Miloš, Iva Šimić, Ema Mikulić, Ana Mikulić, Ivana Zadro, Mara Tomić, Matija Tomić, Antonija Prlić, Matea Spajić, Lana Marić, Željka Vlašić, Marija Galić, Anđela Alpeza, Ante Šimić, Domagoj Bošnjak, Mirjana Miloš, Mandica Miloš, Marija Sabljić, Jasminka Mikulić, Josipa Vukoja i Mila Zorić.

Kopirati
Drag cursor here to close