Ramski susreti u Zagrebu

Izložba slika Mateja Škarice u Zagrebu

Kultura / Umjetnost | 13. 09. 2017. u 08:37 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu ovogodišnjih Ramskih susreta u Zagrebu koji će se održati u nedjelju 17. rujna 2017. godine u Sesvetskoj Sopnici s početkom u 12 sati, u kapeli sv. Ante samostansko-župne crkve B. D. Marije Anđeoske bit će otvorena izložba umjetničkih slika Mateja Škarice pod nazivom 'Krajolici Rame i Neretve'.

Na izložbi će biti prikazani radovi s motivima iz Rame i Hercegovine, točnije pejzaži i portreti s tehnikom ulja na platnu. Posjetitelji će tako imati prigodu vidjeti nove radove ovog autora kao i neke koji su već bili na izložbama, poput slike 'Kanjon Neretve' prikazanoj u Mostaru i na međunarodnoj izložbi u Zadru te slike 'Pogled na Samostan Šćit','Stari Ramljaki' druge.

Inače, Matej Škarica je rođen u Mostaru 1981. godine, slikarstvom te djelomično kiparstvom bavi se od srednje škole. Do danas je imao nekoliko samostalnih izložbi, a Ramski i Neretvanski kraj česta su tema njegovih radova.

Izložba će biti otvorena do 24. rujna 2017. godine, a ovom prigodom podržali su je Župa Blažene Djevice Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici, udruga Ramska zajednica Zagreb kao i franjevački Samostan Rama-Šćit.

Vrijedi napomenuti kako su Ramski susreti tradicija koja traje preko petnaest godina, a okuplja brojne raseljene Ramljake i prijatelje Ramskog kraja iz Hrvatske i BiH, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close