Svečanost

Izložba "Kristali" otvorila "Trešnjevu nedjelju" u Počitelju

Kadijević je inspiraciju za većinu svojih radova pronašla u bogatoj povijesti i ljepoti Počitelja, čiji je, kako je kazala, česti gost.
Kultura / Umjetnost | 06. 06. 2021. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna manifestacija "Trešnjeva nedjelja" koja se u Počitelju održava u organizaciji Udruženja likovnih  umjetnika BiH (ULUBiH) u njihovim prostorijama, Međunarodnoj likovnoj koloniji okupila je brojne umjetnike, a otvorena je izložbom slika Ilvane Kadijević pod nazivom "Kristali".

Njezinu izložbu slika slika rađenih u tehnici suhi pastel otvorio je Ibrahim Spahić, direktor "Sarajevske zime".

Kadijević je inspiraciju za većinu svojih radova pronašla u bogatoj povijesti i ljepoti Počitelja, čiji je, kako je kazala, česti gost.

Ova umjetnica je nedavno obilježila četiri desetljeća svojeg likovnog stvaralaštva, a zadnjih 15 godina u fokusu njezina rada su voda, svjetlost i kamen.

Denis Jeina, tajnik ULUBiH-a kazao je kako je izuzetno važno da se ova manifestacija održava, kako radi svojeg kontinuiteta, tako i samog raspoloženja svih umjetnika koji dolaze u Počitelj, ali i građana te turista.

"Nekako je sve stalo zbog situacije s koronavirusom, ali mi budimo i dajemo nadu da će sve proći i da ćemo se vratiti normalnom životu. Raduje nas da je ovo, jubilarna, 50. po redu manifestacija, s obzirom na to da se nije održavala tijekom rata. Ujedno ovo manifestacija je uvod, odnosno, označava početak pripreme tradicionalne Internacionalne likovne kolonije koja se održava u kolovozu", kazao je Jeina.

Profesor Esad Lukač je podsjetio na kratku povijest obilježavanja "Trešnjeve nedjelje", a ovi umjetnički susreti oživjeli su Počitelj.

Kopirati
Drag cursor here to close