Aukcijska prodaja

Izložba djela učenika Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića

Četrdesetak djela mladih umjetnika izrađenih u različitim tehnikama bit će ponuđeno na aukcijskoj prodaji.
Kultura / Umjetnost | 14. 11. 2018. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR Troplet / Plakaz izložbe

U okviru Tropletovih dana kulture, u četvrtak, 15. studenoga, HKZ Troplet upriličit će prodajnu izložbu likovnih radova Pejzaži Herceg Bosne, mladih i kreativnih učenika Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara.

Četrdesetak djela mladih umjetnika izrađenih u različitim tehnikama bit će ponuđeno na aukcijskoj prodaji. Izložbu će svojim prinosom oplemeniti učenici Glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara. Ti daroviti glazbenici su prošle godine osvojili prve nagrade na natjecanjima u Travniku i Ohridu, a sada se spremaju za međunarodno natjecanje u Italiji.

''Sredstva prikupljena prodajom umjetnina usmjerit će se za pokretanje projekta izgradnje spomen-obilježja žrtvi Vukovara u Mostaru. Tim skromnim prinosom želimo u ovim danima potaknuti svijest gradskih i županijskih vlasti, poduzeća i građana, a posebno članove udruga proisteklih iz Domovinskoga rata da se okupimo oko zajedničke ideje izgradnje dostojna mjesta poštovanja koje žrtva Vukovara zaslužuje. Mostar i Vukovar su gradovi prijatelji, prošli kroz golgotske ratne strahote i razaranja, a ovim činom ćemo naše prijateljstvo nastojati još dublje osnažiti'', napisali su iz Tropleta.

Organizatori pozivaju sve da dođu na izložbu, dobrom voljom kupite prekrasna djela mladih umjetnika, te tako podržite njihovu darovitost i ovu plemenitu akciju.

Katalog radova mladih umjetnika možete pogledati na poveznici: https://drive.google.com/uc?id=1Hyt-KEbj0KwCvD-VT-kr3f8sfTxrgEA8&export=download.

Otvaranje izložbe započinje u 19 sati u likovnoj galeriji Hrvatskoga doma Hercega Stjepana Kosače.

Kopirati
Drag cursor here to close