Izložba

"Izgubljena konstelacija" Kristine Ćavar predstavljena u Bugarskoj

Oslikane zvijezde u minijaturama govore o beskonačnosti i ljepoti svemira kroz apstrakciju te otvaraju mnoga pitanja.
Kultura / Umjetnost | 19. 06. 2019. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak , 18. lipnja 2019. godine je otvorena izložba radova iz ciklusa "Izgubljena konstelacija" autorice Kistine Ćavar u Umjetničkoj galeriji Ruse u Bugarskoj. Izložba obuhvaća 25 radova kombinirane tehnike i propituje sjećanje na izgubljeni život.

Oslikane zvijezde u minijaturama govore o beskonačnosti i ljepoti svemira kroz apstrakciju te otvaraju mnoga pitanja.

Foto: PR / "Izgubljena konstelacija"

Kristina je rođena 1. ožujka 1985. u Doboju. Osnovnu školu završila je u Žepču. Opću gimnaziju završila je 2003. u Katoličkom školskom centru „Don Bosco“ u Žepču. Na Akademiji likovnih umjetnosti, na Širokom Brijegu diplomirala je 2008. u klasi prof. Ante Kajinića, slikarski odjel. Poslijediplomski studij Ars sacra, na istoimenoj Akademiji završila je 2010. kod istog profesora. Imala je preko 130 skupnih izložbi a ovo joj je 24. samostalna izložba.

Foto: PR / Kristina Ćavar

Članica je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH (član Upravnog odbora), Udruženja likovnih umjetnika EN FACE te Udruženja likovnih stvaralaca Šabac, Srbija. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za umjetnički rad. Trenutno pohađa Doktorski studij na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

Foto: PR / "Izgubljena konstelacija"

Izložbu "Izgubljena konstelacija" je otvorila kustosica galerije Elena Velikova i ostaje otvorena do kraja ovog mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close