Ria Blue Photography

Gdje mašta nema ograničenja| Zavirite u neobičan svijet djevojke iz Mostara

Pogled kroz objektiv Monike Marić odvest će vas u svijet gdje mašta nema ograničenja
Kultura / Umjetnost | 23. 10. 2020. u 11:31 A.Z. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Monika Marić 23 godišnja svestrana Mostarka svoju ljubav pronašla je u pogledu kroz objektiv.

Studentica je Engleskog jezika i književnosti i Povijesti umjetnosti. Bavi se najviše kaže, sa fotografijom i dizajnom, a pored toga ima još i raznih hobija.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

 

Objavu dijeli Ria Blue Photography (@riablue_ph)

''Volim se družiti sa ljudima i upoznavati nove ljude. Stalno istražujem svijet oko sebe i zadajem si razne izazove pa tako stječem nova iskustva. Imam puno energije, kreativna sam i ambiciozna osoba. Fotografija me zanima još od malih nogu. Sjećam se da sam čak sa svojim prvim mobitelom stalno fotografirala nešto, ali prvi fotoaparat sam dobila od svoje tetke prije oko četiri godine i tad sam se zaljubila u fotografiranje, i postalo je moj najdraži hobi. Tako da bi se moglo reći da je tada sve krenulo. Moji prvi modeli su mi bili prijatelji. Prošle godine sam dobila prvi DSLR fotoaparat od roditelja i tada sam se intenzivno krenula baviti fotografijom. Svoj novac ulažem u objektive i dodatnu opremu kao i u dodatno znanje'', kaže Monika u razgovoru za Bljesak.info, govoreći kako je shvatila da je fotografija ono u čemu stvarno uživa i gdje se pronalazi.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

 

Objavu dijeli Ria Blue Photography (@riablue_ph)

Kroz fotografiju, kaže može izraziti kako se osjeća i stvoriti neke scene koje se ne mogu vidjeti u stvarnom svijetu.

''Umjetnička fotografija ili Fine Art fotografija je vrsta fotografije gdje se mašta ne ograničava. Tu mogu stvoriti što god želim i svoju kreativnost pustiti u nedogled, a to mi odgovara. Dakle, tu nema baš nekih pravila. Istraživala sam razne vrste fotografije i u ovoj se najbolje pronalazim. Umjetnost je dio mene i jednostavno volim da stvaram. Želim prikazati neki drugi svijet i prenijeti određenu emociju na promatrače mojih fotografija. A moja ljubav prema ovoj vrsti fotografije raste iz dana u dan'', kaže Monika.
Kada smo je zamolili da nam opiše svoj stil, Monika je jednostavno rekla 'drugačiji'

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

 

Objavu dijeli Ria Blue Photography (@riablue_ph)


''Ne uklapam se baš u masu. Uvijek tražim modele za svoje fotografije koji imaju ono nešto drugačije i izdvajaju se od drugih ljudi jer smatram da je ljepota u različitostima i da baš te neke različitosti čine osobu jedinstvenom. Svaku fotografiju gledam zasebno i kad ih uređujem na svakoj fotografiji boje i tonove prilagođavam emociji i atmosferi koju želim da dočaram. Tako da se moj stil u jednu ruku mijenja sa svakom fotografijom, iako i dalje ostaje ona jedna poveznica među njima, a to je da svaka priča neku priču'', kaže Monika, ne krijući svoju želju da postane "full time" profesionalni fotograf jer je ipak ovo nešto što radi sa svim srcem i u što daje čitavu sebe.

''Ništa mi nije teško uraditi za dobru fotografiju, čak često riskiram razne ozljede u cilju da dobijem fotografiju kakvu sam zamislila. Vjerujte mi na riječ'', kaže Monika dočaravajući nam svoju ljubav prema fotografiji.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

 

Objavu dijeli Ria Blue Photography (@riablue_ph)

Za Fine-Art fotografijama i nije velika potražnja, kaže, ako se baziramo samo na našem području ali prepoznata je u svijetu i prodaje se preko raznih fotografskih web platformi.

''U sljedećem periodu kada dignem svoje vještine na još jedan level više, definitivno bi se moglo živjeti od toga. Poznajem mnogo fotografa koji se baš bave ovakvom vrstom fotografije i žive od toga'', kaže Monika, otkirvajući nam svoje ciljeve.

Umjetnost fotografiranja, za Moniku je kaže kao hvatanje trenutaka koji se više nikada vjerojatno neće ponoviti.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

 

Objavu dijeli Ria Blue Photography (@riablue_ph)

''To je čuvanje emocija koje su se pronašle u tim trenutcima. Pa kamere na mobitelima koliko god napredovale nikada neće imati moć kakvu imaju fotoaparati i dobri objektivi. Izgleda kao da hoće, ali sumnjam u to. Mislim da umjetnička fotografija ne može izgubiti svoju moć zato što će uvijek imati svoju vrijednost, bez obzira na količinu fotografija. Naravno da se teže istaknuti takvoj fotografiji u moru fotografija popularnije vrste, ali ova fotografija će uvijek ostaviti utisak na promatrača kakav na primjer streetstyle fotografija nikada neće moći'', smatra ova mlada umjetnica.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

 

Objavu dijeli Ria Blue Photography (@riablue_ph)

Kopirati
Drag cursor here to close