Proslava

Galerija Rondo proslavila svoj prvi rođendan

Galerija Rondo je prije godinu dana otvorila svoja vrata svim umjetnicima. Za godinu dana galerija "Rondo" bila je domaćin dvjema skupnim i šest samostalnih izložbi.
Kultura / Umjetnost | 17. 11. 2017. u 20:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Pokraj izložbenih aktivnosti u galeriji Rondo posjetitelji su imali priliku podržati šest pjesničkih večeri u sklopu Poligon Offline programa. Galerija Rondo  djeluje kao zajednički volonterski angažman nekoliko članova Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, a među kojima se ističu članovi Umjetničkog vijeća: Dario Pehar, Dalibor Nikolić, Mario Šunjić, Ana Filipović, Beat Ćolak i Željko Koren.

"Mi smo već dvije godine u tom prostoru, jednu godinu smo cijelu renovirali jer smo imali ograničena sredstva i sve smo sami renovirali, te smo nakon 11 mjeseci renoviranja otvorili vrata galerije "Rondo" kazao je voditelj galerije Željko Koren. 

"Prva godina je odlična bila po našim kriterijima  s obzirom da je većina na volonterskoj bazi te se jednim dijelom financiramo iz našeg malog društva. Pokraj dvije skupne izložbe i šest samostalnih, galerija je ugostila izložbu Milivoja Uzelca iz stalnog postava Kosače, tako da je i to podiglo galeriju na jedan veći nivo, više nego što smo mi očekivali" kazao je Koren. 

Galerija do prvog mjeseca 2018. godine ima ubilježene već četiri izložbe,  a svoj natječaj pokušat će proširiti na zemlje regije, te u idućoj godini nadaju se izložbama autora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i ostalih zemalja regije.

Galerija za cilj ima ojačati likovnu i kulturnu scenu Hercegovinu nudeći mladim umjetnicima čvrstu platformu na kojoj se mogu predstaviti.Galerija Rondo je prije godinu dana otvorila svoja vrata svim umjetnicima. Za godinu dana galerija "Rondo" bila je domaćin dvjema skupnim i šest samostalnih izložbi ( Kristina Čavar, Ana Čolaković, Zrinka RUžičić, Marko Gido, Filip Andronik i Boris Orenčuk).

 

Kopirati
Drag cursor here to close