2. i 3. kolovoza

Fotografije Romana Řeháka pred publikom WHFest-a

Izložbu dijela ovog češkog umjetnika koji je spojio novu tehnologiju i likovnu umjetnost, West Herzegowina Fest predstavit će u Garden summer baru, a posjetitelji će ju moći vidjeti 2. i 3. kolovoza.
Kultura / Umjetnost | 31. 07. 2019. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roman Řehák, češki je umjetnik i tvorac brojnih aplikacija za smartphone, koji je svoj umjetnički izričaj odlučio prikazivati kroz prilagodbe i obrade fotografija na neobično kreativan način.

Izložbu dijela ovog češkog umjetnika koji je spojio novu tehnologiju i likovnu umjetnost, West Herzegowina Fest predstavit će u Garden summer baru, a posjetitelji će ju moći vidjeti 2. i 3. kolovoza.

Video: Roman Řehák - ( phoneKidsArt/cz )

Zbirka fotografija kojima se Řehák predstavlja čine tako umjetnička djela koja gotovo da izgledaju kao umjetničke slike. Rehák je osmislio poseban program za pametne telefone i tablete te ih je počeo intenzivno primjenjivati u svojem umjetničkom izričaju.

Susreti i suradnje sa zanimljivim ljudima nadahnuli su ga i motivirali za stvaranje originalnih remek-djela koja, što je još zanimljivije, nastaju samo na mobilnom telefonu.

WHFest

Čak 526 autora prijavilo se na ovogodišnji West Herzegowina Fest No17 koji će se održati od 1. 3 kolovoza u Širokom Brijegu.U glazbenom dijelu stiglo je 110 prijava bendova, u filmskom 98 kratkih filmova, u likovnom dijelu željelo se natjecati 55 likovnih umjetnika, a na natječaj za kratku priču prijavila su se 263 autora. 

Selektori su imali pune ruke posla pa su odabrali devet bendova, 21 film, devet likovnjaka i 25 kratkih priča koje će se natjecati za nagrade ovogodišnjeg festivala. Ove godine kao glazbeni gosti prve večeri festivala nastupa hrvatski bend Parni valjak koje će u Širokom Brijegu nastupiti nakon punih 30 godina. 

Drugu večer koncert će održati gazbene legende Galija i crnogorski hip-hoperi Who See, a festival će, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama zatvoriti koncert Prljavog kazališta.

Kopirati
Drag cursor here to close