Izložba

'Emocije u boji' u mostarskom Centru za kulturu

Na izložbi je predstavljeno 40 djela, većina njih je rađena u tehnici akril i ulje na platnu na kojima su prikazani različiti motivi.
Kultura / Umjetnost | 05. 03. 2020. u 22:41 Fena/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Emocije u boji" naziv je zajedničke izložbe Ane Šantić i Mire Burića koja je otvorena u četvrtak navečer u mostarskom Centru za kulturu.

Izložba je dio nedavno započetog ciklusa "Trebao mi je neki novi početak", kojeg mostarski Centar za kulturu organizira u veljači i ožujku, a tijekom kojeg će se predstaviti slikari amateri, osobe koje se slikarstvom bave iz ljubavi, ali samo kao hobijem.

Foto: Bljesak.info / 'Emocije u boji' u mostarskom Centru za kulturu

Na izložbi je predstavljeno 40 djela, većina njih je rađena u tehnici akril i ulje na platnu na kojima su prikazani različiti motivi.

''Motivi i tehnike su različite, tri slike su rađene tehnikom akrila, jedna je ulje na platnu, a na ostale slike sam lijepila prirodu. Također, ovdje su prikazane i puzzle, koje su bile zamišljene kao pladanj za posluživanje u šest dijelova na običnom drvetu, ali mene su privukle da slikam na njima'' - kazala je autorica izložbe Ana Šantić.

Ljubav prema slikanju, kaže autorica, počela je iz školskih klupa.

Foto: Bljesak.info / Izložba 'Emocije u boji' u mostarskom Centru za kulturu

''Slikarstvom se bavim iz školskih klupa. Uvijek sam nešto šarala i slikala. Tečaj slikanja pohađala sam četiri puta. U mostarskoj Kosači izlagala sam na grupnim izložbama, a ovo mi je prva samostalna izložba. Još uvijek se igram, crtam, lijepim i sastavljam'' - istaknula je Šantić.

Ana Šantić rođena je u Sarajevu 1981. godine. Diplomirala je na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Ljubav prema slikanju probudila se, kaže Ana, još u djetinjstvu, kada počinje "crtanje po zidovima".

''Slikarstvom se bavim 30 godina s pauzama, uradim pola slike pa je za pet godina završim. Ozbiljno sam se počeo baviti zadnjih godinu dana s umjetnošću. Na izložbi je predstavljeno 19 mojih djela, uglavnom su to slike s motivom mrtve prirode. Slike su rađene tehnikom ulje na platnu'' – rekao je autor Miro Burić.

Foto: Bljesak.info / Otvorena izložba 'Emocije u boji' u mostarskom Centru za kulturu

Istaknuo je kako mu je ovo prva samostalna izložba te da mu puno znači što je dobio mogućnost predstaviti se mostarskoj publici.

Miro Burić rođen je u Mostaru 1954. godine. Prefinjenim odnosom prema umjetnosti, a vođen intuicijom, stvara kreativne slike koje su izraz njegove unutrašnje potrebe i njegovog odnosa prema vanjskoj predstavi i rasporedu u prostoru.

Izložba "Emocije u boji" bit će otvorena narednih sedam dana.

Kopirati
Drag cursor here to close