Pogledajte

Blidinjski krajolik na virtualnoj izložbi ''Eko kolonija 2020.''

Izložbu čini 37 slika sa različitim motivima blidinjskog krajolika.
Kultura / Umjetnost | 16. 12. 2020. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 16. prosinca 2020. bit će upriličeno otvorenje virtualne izložbe ''eko kolonija 2020.'' u galeriji Kunstmatrix u organizaciji Udruge EKO ZH, a pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Izložbu čini 37 slika sa različitim motivima blidinjskog krajolika.

Predgovor izložbi je pisala Kristina Ćavar, magistrica sakralne umjetnosti, u kojem ističe sljedeće:

''Zvuk tišine povijen u zelene tonove trave te skrivene tajne stećaka na Dugom Polju svjedoče stoljetnu prisutnost čovjeka i upozoravaju buduće generacije na krhkost i propadljivost prirode. Predstavljene slike u katalogu su svojevrsni prozor u novi svijet, obojen različitim tonovima i prožet novom melodijom koja odjekuje s obližnjih planina. (...) Iako ponekad pristup programu likovne eko kolonije daje mogućnost vježbe, svakom studentu se otme autentičan pečat utisnut u platno. Stoga ova izložba nosi bogatstvo i ljepotu koju su mladi umjetnici zapazili i zabilježili. Pred nama su umjetnički eksponati puni zvonkih boja i jedinstvenih kompozicija, svakome za oko i dušu ponešto.''

Foto: PR / Eko kolonija 2020.

Izložba je humanitarnog karaktera.

Naime, sve su slike stavljene u ponudu a prikupljena sredstva će se uplatiti na račun Centra za djecu s posebnim potrebama Marija Naša Nada Široki Brijeg.

Za sve dodatne informacije o ponuđenim slikama možete kontaktirati na broj 063 149 907.

Izložba ostaje otvorena do 30. prosinca 2020. i može se pogledati na LINKU.

Kopirati
Drag cursor here to close