DHLU nakon 25 godina

Topić: Uvjeti u kojima umjetnici rade su kao u cvjećarnici Alan Forda

Uz likovna djela, na revijalnoj izložbi posjetitelji su mogli uživati u glazbenim točkama mostarskog benda Brainswitch i solo izvedbi mladog londonskog pjevača Ricrawa
Kultura / Umjetnost | 29. 10. 2019. u 19:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obzirom koliko je bilo prepreka i koliko ih je danas pred razvojem kulture, čudim se da smo još živi'', kazao je mostarski slikar Marin Topić na obilježavanju 25. godina postojanja Društva hrvatskih likovnih umjetnika u HDHS Kosača gdje je otvorena svečana revijalna izložba Jesenji likovni salon.

Topić je podsjetio kako se umjetnost u BiH, a posebice ona hrvatska, loše tretira, te ako se ovakvo stanje nastavi, neće dugo zaživjeti.

Foto: Bljesak.info / Uručenje priznanja Stojanu Lasiću

Inače, uz likovna djela, na revijalnoj izložbi posjetitelji su mogli uživati u glazbenim točkama mostarskog benda Brainswitch i solo izvedbi mladog londonskog pjevača Ricrawa, podrijetlom s Jamaice.

Kruna večeri bila je dodjela priznanja za životno djelo čuvenom mostarskom fotografu, Stojanu Lasiću koji je ove godine obilježio 50 godina karijere.

Foto: Bljesak.info / Detalj s otvaranja izložbe
Foto: Bljesak.info / Detalj s otvaranja izložbe

Tajnik HKD Napredak Glavne podružnice Mostar Ivan Vrljić koji je i suradnik Društva hrvatskih likovnih umjetnika istaknuo je kako se ovom obljetnicom i izložbom slavi umjetnost te da konstantno treba raditi umjetnost u mostaru.

Jedan od izlagača na izložbi bila je i Sanja Sakić koja inače živi u Londonu, a u Mostaru je izložila svoja tri djela ulja na platnu.

''Lijepo je biti dio ovog društva, surađivati i vidjeti kvalitetne radove'', istaknula je Sakić i naglasila kako ovako kvalitetnih događaja ima sve manje.

Foto: Bljesak.info / Detalj s otvaranja izložbe
Foto: Bljesak.info / Detalj s otvaranja izložbe
Foto: Bljesak.info / Detalj s otvaranja izložbe
Kopirati
Drag cursor here to close