kreativnost

Dječje radionice u Mostaru

Cilj održavanja radionica je poticanje najmlađih na kreativnost i stvaranje svijesti o bogatstvu tradicije koju imamo. 
Kultura / Umjetnost | 01. 07. 2021. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Manifestacije obilježavanja 17. obljetnicu obnove Starog mosta i 16. obljetnicu upisa Mostara na listu UNESCO-a održavat će se i dječje radionice koju će voditi stručnjaci iz nekoliko umjetničkih područja, priopćio je Grad Mostar.

Kako je navedeno, cilj održavanja radionica je poticanje najmlađih na kreativnost i stvaranje svijesti o bogatstvu tradicije koju imamo. 

''Ono što smo naslijedili želimo i moramo unaprijediti i ostaviti generacijama koje dolaze iza nas te ih naučiti da je snaga kulturnog identiteta i bogatstvo različitosti karika koja nas vezuje. Jedna od radionica koje organiziramo je u suradnji s Udrugom za Down Sindrom iz Mostara, nastavak je dugogodišnje suradnje koja je među ostalim rezultirala i Božićnim jaslicama koje su u prosincu 2020. postavljene na Rondou. Nova likovna radionica je inkluzivnog tipa, održava se 2.7.2021. u prostoru Instituta Yunus Emre u Mostaru. Voditelji radionice su akademski kipar Dalibor Nikolić i Daria Delić članica Udruge za  Down sindrom'', naveo je Grad.

Dodaje se kako će polaznici radionice koja traje četiri školska sata raditi u kolažnoj tehnici.

''Planiramo na jesen organizirati izložbu na kojoj će biti predstavljeni radovi nastali na ovoj kao i ostalim radionicama koje organiziramo. Organizatori inkluzivne radionice su predvidjeli 10-15 polaznika likovne radionice s tim da je 3-5 djece s invaliditetom iz udruge za Down sindrom. Kako djeca vole sudjelovati na likovnim radionicama i osim kreativnog rada steknu  nova poznanstva i lijepe uspomene, na ovu radionicu pozvali smo i djecu iz Dječjeg doma u Mostaru'', navodi se u priopćenju.

Radionice počinju u 9 sati. 

Kopirati
Drag cursor here to close