Dvije slike

Dašak ramske tradicije na izložbi u Zagrebu

Slike pod nazivom Mali ramski frulaš i Nebeski korijeni slike su rađene tehnikom ulja na platnu, a ovdje se svojevrsno naslanjaju na književna djela odnosno zbirke hrvatskih pisaca Rajka Glibe i Ivane Brlić Mažuranić.
Kultura / Umjetnost | 19. 06. 2019. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije slike inspirirane ramsko-hercegovačkom tradicijom, tamošnjom prirodom, pričama i legendama slikara Mateja Škarice bit će predstavljene na skupnoj izložbi pod nazivom Zagrebački ljetni likovni salon – priče, bajke i basne koja će se otvoriti u ponedjeljak, 1. srpnja 2019. godine s početkom u 19 sati u Galeriji Kontrast (Dubrava 51a, Zagreb).

Slike pod nazivom Mali ramski frulaš i Nebeski korijeni rađene su tehnikom ulja na platnu, a ovdje se svojevrsno naslanjaju na književna djela odnosno zbirke hrvatskih pisaca Rajka Glibe (Ramske legende) i Ivane Brlić Mažuranić (Priče iz davnine).

Za spomenute umjetničke slike Škarica je inspiraciju već od prije našao u živopisnoj prirodi Rame i krajolika sjeverne Hercegovine spojivši ih sa svijetom imaginacije, a ove godine odlučio ih je prikazati zagrebačkoj javnosti u sklopu navedene velike ljetne izložbe.Izložbu organizira HDLU Zagreb, a bit će otvorena do 25. srpnja.

Jedan od ciljeva ove izložbe je i poticanje navike čitanja kod mladih osoba, ali i prisjećanje na djetinjstva umjetnika u kojem su knjige igrale važniju ulogu u razvoju imaginacije nego što je to običaj danas.

Kopirati
Drag cursor here to close