Labuđe jezero

Carski ruski balet stavlja BiH na globalnu mapu kulturnih događanja

Kultura / Umjetnost | 12. 01. 2016. u 12:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Baletni spektakl "Labuđe jezero" izvest će 4. ožujka u sarajevskoj Zetri plesni ansambl Carskog ruskog baleta u okviru velike svjetske turneje 2016./2017.

Za gostovanje vrhunskih baletnih umjetnika, koje će Sarajevo ponovo staviti na globalnu mapu događanja, vlada veliko zanimanje domaće publike.

Tome u prilog najbolje svjedoče podaci prodajne mreže kupikartu.ba, koji govore o velikom broju poštovatelja ovog baletnog ansambla koji kupuju karte, ne samo u Sarajevu već i Tuzli, Mostaru, Jajcu, Visokom, Brčkom, Kiseljaku.

Carski ruski balet, koji se svrstava u sami vrh svjetske baletne scene, zahvaljujući bogatom repertoaru, virtuoznom plesnom umijeću, prekrasnim kostimima Bolshoi i Mariinsky teatra te fantastičnoj scenografiji u ovoj godini planira 215 izvedbi.

U okviru velike svjetske turneje, ansambl koji sačinjavaju umjetnici iz najboljih baletnih škola Rusije: Moskve, Sankt Peterburga i Perma predstavit će se publici u 21 zemlji na pet kontinenata.

Njihovu čaroliju tako će vidjeti oko 215.000 ljudi širom svijeta te 2.150.000 TV i web gledatelja.

U našoj regiji gostovanja su planirana u veljači i ožujku, a osim Sarajeva, u ovom dijelu svijeta ansambl Carskog ruskog baleta vidjet će publika u Banja Luci, Beogradu, Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Ulaznice se mogu još uvijek nabaviti na biletarnici Bosanskog kulturnog centra Sarajevo, na platou Skenderija te u mreži prodajnih mjesta i online prodaji portala kupikartu.ba, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close