Mostar

Bogat program drugog izdanja Street Arts Festivala u Mostaru

Kultura / Umjetnost | 14. 09. 2017. u 06:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugo izdanje Street Arts Festivala u Mostaru, pored toga što donosi nove murale na ulice grada, obogaćeno je programima za sve generacije, a u Grad na Neretvi već su počeli pristizati umjetnici iz svih dijelova svijeta, priopćili su u srijedu organizatori.

U Mostaru je trenutno i umjetnik iz Nevade Eric Bruke koji oslikava mural u Centru 3, a ulični show izvest će gostujuća umjetnica iz Zagreba Nikolina Majdak, koja u Mostar stiže u pratnji umjetnika Mane Mei koji će oslikavati fasadu u naselju u blizini Sveučilišta u Mostaru.

Najmlađi će imaju prigodu posjetiti ulični cirkuski show "Niske pobude i visoke pete", koji će se održati na lokaciji Black Dog Puba (Kriva Ćuprija) u petak 15. rujna.

"Malo trčanja ukrug, korak naprijed, dva nazad, malo vikanja i nadvikivanja, malo šarma i namigivanja, malo vatre i žongliranja, ruže i visoke pete. Sreća i veselje", najavljeno je ispred Street Arts Festivala.

Druga etapa mostarskog Street Arts Festivala i programi StreetArTura urbane intervencije održavat će se do 10. listopada. U Mostar će pristizati umjetnici koji će oslikavati murale na fasadama zgrada i sudjelovati u izložbama i glazbenim programima.

Lokalni umjetnici koje okuplja ovaj festival neizostavan su dio cijele ove priče. Oni će također ostaviti svoje umjetničke tragove na ulicama grada i ujedno pokazati progres dugogodišnjeg djelovanja u uličnoj umjetnosti. Pojedini će predstaviti svoju kreativnost putem radionica i glazbenih off programa.

Kopirati
Drag cursor here to close