Virtualna izložba

Ambasador BiH u Indiji predstavio zbirku fotografija

Virtualna konferencija okupila je stotinu sudionika, uključujući osobe iz javnog i kulturnog života Indije.
Kultura / Umjetnost | 07. 06. 2021. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša i u saradnji sa Indijskim savjetom za razvoj međuljudskih odnosa (ICHR) predstavljena je virtualna zbirka fotografija ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Indiji Muhameda Čengića.

Ambasador Čengić je bio i jedan od 12 panelista koji su sudjelovali na webinaru i specijalni gost ICHR-a.

U svom obraćanju sudionicima ambasador Čengić se zahvalio na podršci u organizaciji virtualne izložbe i istaknuo važnost uključivanja svakog pojedinca u borbu za zaštitu okoliša, kako bi se zaustavila degradacija ekosustava i svima osigurala održiva budućnost.

Pozvao je sve prisutne da svojim angažmanom rade na jačanju svijesti i potrebi održanja i obnavljanja ekosustava, kako bi se izbjegle prirodne katastrofe i uspostavili zdravi ekosustavi koji mogu zaustaviti nestajanje bioraznolikosti.

Istaknuo je kako je inspiraciju za svoju zbirku fotografija, koje predstavljaju naš odnos prema prirodi, pronalazio u harmoniji i neraskidivom jedinstvenom spoju prirode i čovjeka u indijskim parkovima.

Virtualna konferencija okupila je stotinu sudionika, uključujući osobe iz javnog i kulturnog života Indije.

Sudionike i paneliste virtualne konferencije, u ime ICHR-a, pozdravio je Gaurav Gupta naglasivši kako ova godina označava početak UN dekade o obnovi ekosustava.

Podsjetio je na usvajanje rezolucije 1972. godine, kojom se 5. lipanj proglašen Svjetskim danom zaštite okoliša i naglasio obvezu i odgovornost svih vlada svijeta za poduzimanje mjera za očuvanje i poboljšanje okoliša.

Izložbu pogledajte OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close