Ubi concordia, ibi victoria

U Galeriji SUM-a izloženi radovi profesora Akademije likovnih umjetnosti

Kultura / Umjetnost | 19. 03. 2021. u 22:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg u petak je u Galeriji Sveučilišta u Mostaru otvorio izložbu radova profesora Akademije likovnih umjetnosti SUM-a pod nazivom "Ubi concordia, ibi victoria".

Herceg je tom prigodom istaknuo kako Sveučilište u Mostaru svojim razvojem postavlja standarde drugim sveučilištima, čak i na europskoj razini, objavili su iz Vlade HNŽ-a.

"Rukovodstvu SUM-a, na čelu s rektorom Zoranom Tomićem, kao i svim djelatnicima upućujem iskrene čestitke kako na realiziranju projekta Galerije i Tiskare, tako i niza drugih projekata koji su Sveučilište pozicionirali na razinu europskih visokoobrazovnih institucija. Također, upućujem i srdačne čestitke kolegama sveučilišnim profesorima za djela koja su danas izložena široj javnosti", kazao je Herceg.

Dodao je kako Vlada HNŽ-a prepoznaje rad mostarskog Sveučilišta te da će i u buduće poticati njegov napredak.

"Vlada HNŽ-a, prepoznaje i podupire rad i razvitak Sveučilišta, a i u konkretnom je slučaju značajno financijski pomogla uređenje i opremanje ovih prostora. Tako će biti i u buduće, a sve s ciljem poticanja napretka i stvaranja društva znanja koje će jamčiti bolju i sigurniju budućnost svakom pojedincu", kazao je predsjednik Herceg proglasivši izložbu otvorenom.

Kopirati
Drag cursor here to close