WomEmpower

Mostar: Izloženi radovi polaznika likovne kolonije

Radovi s ove izložbe će u narednom periodu biti izloženi i u Sarajevu.
Kultura / Umjetnost | 22. 11. 2018. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U galeriji spomen kuće 'Svetozar Ćorović' otvorena je izložba radova polaznika likovne kolonije koja je okupila umjetnice iz BiH, regije i inozemstva, a kolonija je održana u okviru WomEmpower festivala.

Spomenuti festival održan je tijekom rujna ove godine, te je sadržavao različite programe. WomEmpower likovna kolonija održana je uz suradnju SPKD 'Prosvjeta' Mostar u inspirativnoj bašti Ćorovića kuće.

U kreiranju radova na likovnoj koloniji su sudjelovale: Sunita Fišić, Ale Senso, Nataša Konjević, Ljiljana Galušić, Zdenka Domačinović, Anja Maričić, Antonija Tolić, Irma Garibović, Keni Anders, Katarina Stojčević, Florencia Perlini, Natalija Domačinović Ferina, Vildana Hrnjić i Julie Ribera.

Radovi s ove izložbe će u narednom periodu biti izloženi i u Sarajevu.

WomEmpower festival proizašao iz Street Arts Festivala u Mostaru te postao zaseban i cjelovit događaj u sklopu kojeg je također održana i umjetnička razmjena u Berlinu. Okupio je preko 30 umjetnica i aktivistica koje su razmijenile svoja iskustva i talente, te koje su kroz umjetničke programe i dijalog propitivale teme koje se tiču žena, ženskih prava, spolne određenosti i ravnopravnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close