Iskorak

Aluminijeva izložba otvorena u Dubrovniku

Direktor Odjela za korporativne komunikacije i marketing tvornice 'Aluminij' Darko Juka kazao je kako je izložena zbirka prvi put napravila iskorak iz tvorničkog prostora do Dubrovnika.
Kultura / Umjetnost | 14. 11. 2018. u 00:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik (UGD) u utorak navečer otvorena je izložba pod nazivom 'Umjetnine iz zbirke tvornice Aluminij Mostar'. Postav izložbe ja nastao tako što je kustos Moderne galerije iz Zagreba, Željko Marcijuš, odabrao pedesetak djela iz zbirke galerije Aluminij iz razdoblja moderne i postmoderne umjetnosti.

Prilikom otvaranja je izrazio žaljenje što se 'gospodarski div poput Aluminija nalazi u problemima', ali je istovremeno izrazio zadovoljstvo što taj gospodarski div "ulaže u umjetnost, otkupljuje umjetnine i organizira izložbe". V.d. ravnatelja UGD-a Marin Ivanović zahvalio je gostima na dolasku te pozdravio okupljene.

Direktor Odjela za korporativne komunikacije i marketing tvornice 'Aluminij' Darko Juka kazao je kako je izložena zbirka prvi put napravila iskorak iz tvorničkog prostora do Dubrovnika, objavio je Dubrovački vjesnik.

Juka je naglasio kako su mnogi dubrovački slikari poput Tonka Smokvine, Josipa Škerlja ili pak Miše Baričevića izlagali upravo u galeriji tvornice 'Aluminij'. Štoviše, postav čini i nekoliko djela dubrovačkih autora. Osamdeset posto zbirke nastala je u vremenu kad je financijsko stanje dopuštalo otkupljivanje umjetnina.

Fotografijom, slikom i skulpturom, na izložbi se mogu vidjeti radovi 34 umjetnika, kako domaćih, tako i inozemnih autora, piše Dubrovački vjesnik. Izložba ostaje otvorena do 12. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close