Izložba Lejle Pašić

1/73 - život ispunjen ljubavlju prema slikanju

Izložba pod nazivom 1/73 predstavlja višegodišnju jubav i strast prema slikanju tijekom Lejlinog 73 godišnjeg životnog stvaralaštva.
Kultura / Umjetnost | 12. 05. 2018. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U restoranu "Pozorišna kafana" u Mostaru proteklog je petka održana prva likovna izložba Lejle Pašić simboličnog naziva 1/73.

Prijatelji izložbe su bili "Udruženje SAS - Kultura življenja" i restoran "Pozorišna kafana".

Izložba je protekla u predivnom raspoloženju, uz mnogo lijepih i pozitivnih emocija i uz prisustvo velikog broja prijatelja Udruženja SAS; te prijatelja, rodbine i poznanika Lejle Pašić.

Svaka slika je tematski naslikana, oslikavajući periode života kroz koje je prolazila Lejla, perom i bojama iskazujući emotivno stanje duše.

Svaka od osnivačica Udruženja SAS je uputila par riječi gostima i prijateljima koji su došli na likovnu izložbu kako bi je uveličali svojim prisustvom.

Posebna gošća te večeri je bila gđa Emina Vukićević, koja je stigla iz Sarajeva specijalno kako bi tu večer bila uz svoju prijateljicu Lejlu i pružila joj podršku.

Na samom kraju službenog programa obratila se i sama Lejla Pašić, gdje se zahvalila prisutnima uz jasnu verbalnu poruku: " Nikada nije kasno ostvariti svoje snove."

Osnivačice Udruženja SAS su uručile zahvalnice svima onima koji su im bili podrška pri osnivanju Udruženja i tijekom dosadašnjeg rada.

Lejli je uručena specijalna nagrada, ključ grada Mostara, koji je specijalno za nju izradio istaknuti mostarski umjetnik Bećir Burić.

Druženje se nastavilo uz zvuk gitare i predivan glas Anite Šunjić; kao i uz večeru i ples sa prijateljima do kasno u noć.

1/73

Izložba pod nazivom 1/73 predstavlja višegodišnju jubav i strast prema slikanju tijekom Lejlinog 73 godišnjeg životnog stvaralaštva.

Kroz slike su protkani razni motivi svakodnevnice, sa misterioznim i pomalo mističnim značenjima poznatim samo Lejli.

Na ovako hrabar korak Lejla se odlučila na nagovor prijateljice Sanele Čopelj, koja je zajedno sa Sanellom Boškailo, Amelom Stovrag i Arnelom Dabić osnovala UG „SAS Kultura življenja“, čiji je i Lejla član.

Jedan od ciljeva UG “SAS Kultura življenja” je da promovira i potiče ljude različitih dobi da pokažu svoja umijeća i talente, bez obzira na obrazovanje i radne pozicije, jer u svakom čovjeku postoji umjetnik.

Kopirati
Drag cursor here to close