Street Arts Festival

12 novih murala se oslikava u Mostaru

U petak, 10.09.2021. će se dogoditi performans iznenađenja koji su osmislili arhitekti, umjetnici i dizajneri iz Austrije i Italije, pored igrališta Stare gimnazije.
Kultura / Umjetnost | 08. 09. 2021. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je 10. jubilarni Street Arts Festival u Mostaru, koji je posljednjih nekoliko dana pravo utočište za sve ljubitelje ulične umjetnosti.

Umjetnici iz SAD, Argentine, Španjolske, Italije, Ekvadora, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na dvanaest lokacija u gradu slikaju murale, točnije u ulicama: Šantićeva, Kraljice Katarine, Kralja Zvonimira, Kralja Tomislava, Vukovarska, Splitska, Maršala Tita, te lokacijama Staklene banke, Parka Nobelovaca i Španskog trga.

''Pozivamo sve zainteresirane da prate našu mapu murala na kojoj smo obilježili sve lokacije gdje ovog tjedna umjetnici iz cijelog svijeta slikaju'' rekli su organizatori festivala.

U četvrtak 09.09.2021. u Parku Zrinjevac će se odigrati cirkuski performans pod nazivom ''Zemlja cirkusija'' koju će za naše najmađe sugrađane/ke odigrati zagrebački Cirk Prozor kolektiv. Performans počinje u 18.30h.

U petak, 10.09.2021. će se dogoditi performans iznenađenja koji su osmislili arhitekti, umjetnici i dizajneri iz Austrije i Italije, pored igrališta Stare gimnazije.

Foto: PR / 12 novih murala se oslikava u Mostaru

Za vikend je planiran bogat sadržaj za one koji su ljubitelji hip-hop i graffiti kulture. Graffiteri iz cijelog regiona će crtati graffite ovog vikenda u naselju Sjeverni logor te na još nekoliko lokacija u gradu. U petak uveče 10.09.2021. će ovaj događaj dopuniti nastup hip—hop dvojca Whoo See i nastup lokalnih DJ S.One i Mayer-a, na Hamam Stage-u sa početkom u 20h, ovaj događaj se održava u partnerstvu sa Open City festivalom.

U subotu se festival seli u prirodu, te će u Lazy Bar Blagaju u popodnevnim satima početi žurka na kojoj će brojni DJ puštati glazbu.

U ponedjeljak je događaj pod nazivom ''Kafa na zidiću'' oraspoložio Mostarce/ke uz druženja, zajedničkog ispijanja kafe i slušanja sevdaha. Za sevdah je bila zadužena Tijana Bašić.

Ove nedjelje, 12.09.2021. će još jedan ovakav događaj biti upriličen u Parku Nobelovaca uz lokalnu muzičku glazbenu Anje i Zlaje.

Foto: PR / Novi murali u Mostaru

Festival će zatvoriti događaj ''Mostar story – Artis talk'' sa lokalnom umjetnicom Majom Rubinić u ponedjeljak, 13.09.2021. u 17h u Centru za kulturu Mostar.

Do sada je u sklopu festivala održano spektakularno otvaranje na kojem je upriličeno prvo 3D mapiranje Starog mosta. Autor ovog jedinstvenog performansa je Irfan Brković. Nakon ovog performansa DJ JAMIIE, rezident DJ berlinskog Watergate-a je zabavila sve prisutne.

U subotu je u OKC Abrašević održana lutkarska predstava. ''Jednooki Džo''. Predstava je nastala 2020. godine u sklopu umjetničke rezidencije Javorwood Festivala. Idejni kreator, stvoritelj lutka Đepeta je reditelj Saša Peševski, a lutkarka je glumica Ida Keškić.

Kopirati
Drag cursor here to close