Osvojite nagrade!

Red Bull Stripoteka

Sport / Ostali sportovi | 15. 06. 2012. u 05:54 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedno zanimljivo i kreativno natjecanje dolazi iz Red Bulla. Ovog puta tema je strip, a naziv natjecanja je Red Bull Stripoteka. Red Bull Stripoteka je natjecanje u pravljenju stripova, a otvoreno je za sve: studente umjetnosti, amatere, profesionalce… ukratko, za sve zaljubljenike u strip.

Sistem natjecanja je prilično jednostavan: natjecatelji trebaju preuzeti 3-4 prazna strip kvadratića sa Red Bullove web stranice (www.redbull.ba), nacrtati u njima svoj strip i poslati ih nazad e-mailom ili poštom. Zvuči jednostavno, ali je i izazovno: da bi se u 3-4 kvadratića smjestio strip i ispričala priča, potrebno je puno mašte i kreativnosti. No, upravo u tome i jeste draž ovog natjecanja.

Natječaj je otvoren do 24. lipnja 2012. godine, a temu stripa natjecatelji biraju slobodno – bez napadačkih i uvredljivih stavova, dakako. Potom će stručni žiri odabrati osam najboljih radova koji će biti objavljeni na citylight posterima na tramvajskim stanicama, kako bi ih građani mogli vidjeti i glasati za onaj koji im se najviše svidi na stranici www.redbull.ba (na kojoj će takođe biti objavljeni svi radovi).

Glasanje je otvoreno do 15. srpnja, a strip sa najviše glasova će dobiti Nagradu publike. Žiri će odabrati i tri pobjednička stripa, koji će biti proglašeni 17. srpnja na ceremoniji u art kinu Kriterion, i koja će takođe biti otvorena za javnost. Osim proglašenja pobjednika, biće priređena i izložba nagrađenih radova, kao i veliki party za sve.

Nagrada za tri prvoplasirana autora je put na 10. Međunarodni salon stripa u Beogradu, 27-30. rujna,sa pokrivenim svim troškovima, VIP ulaznicama te prilikom za susret sa velikim strip autorima i izdavačima na zajedničkom ručku!

Svih osam autora koji uđu u uži izbor dobijaju mogućnost objavljivanja radova u prvoj bh. antologiji stripa „ZBiRKA”, a za Nagradu publike predviđena je godišnja pretplata na četiri strip izdanja izdavačke kuće "AGARTHI COMICS" po vlastitom izboru.

Zato, ljubitelji devete umjetnosti: prihvatite se svog crtačkog alata, upregnite maštu i bacite se na posao. Sve detalje i informacije o natjecanju možete pronaći na web stranici www.redbull.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close