HKD 'Napredak' i HAZU

U Mostaru promovirana knjiga liječnice Zdenke Marić - Čorkalo

Promociju su organizirali HKD 'Napredak' i HAZU, a u programu je sudjelovala autorica i fra Andrija Nikić.
Kultura / Knjige | 25. 03. 2019. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / S promocije knjige

Knjiga liječnice dr. Zdenke Marić - Čorkalo 'Tanak led'  predstavljena je večeras u Napretkovom domu u Mostaru.

Promociju su organizirali HKD 'Napredak' i HAZU, a u programu je sudjelovala autorica i fra Andrija Nikić.

U glazbenom dijelu nastupili su Goran Prskalo, Dubravka Barbarić i Tomislav Zovko.

Foto: Bljesak.info / 'Tanak Led'

Inače knjiga je autobiografsko  štivo u kojem je autorica prožela svoja sjećanja iz djetinjstva, aktualnu zbilju iz svoje radne sredine. Zapise o dragim ljudima koje je susretala tijekom Domovinskoj rata dok je radila u bolnici u Novoj Bili (BiH), a temeljna je okosnica ovog kratkog romana osobno svjedočanstvo o ostavinskoj raspravi, gdje zahvaljujući potkupljivosti nekih odvjetnika dio potomaka nepravedno razbaštinjen od svog zakonitog dijela nasljedstva. To je pitko i lirsko katoličko pismo pisano lijepim i mudroslovnim stilom, obogaćeno anegdotalnim pričama s prstohvatom humora i samoironije, koje se poput meandra šire stranicama  knjige, da bi se na koncu skladno uklopile u poruku kako nas od poraza u srcu, svejednosti i ravnodušja može spasiti baštinjene duhovne vrijednosti naših predaka, jer tuga ne smije dugo trajati, ranije je napisao smn.hr.

Foto: Bljesak.info / Veliko zanimanje za promociju knjige

Inače Marić - Čorkalo je autorica deset knjiga, rođena je u Zagrebu 1951. godine.

Od najranijeg djetinjstva živi  u Splitu. Završila je studij Medicine i specijalizaciju iz Anesteziologije i reanimatologije. Radi kao specijalistica anesteziologinja u Kliničkoj bolnici u Splitu. Udana je i majka dvoje djece.

Tijekom Domovinskog rata, kao anesteziologinja, dragovoljka i hrvatska braniteljica bila je  pet godina u osam ratnih bolnica  Hrvatske i BiH - Dubrovnik, Ston, Ploče, Neum, Tomislavgrad, Livno, Rama-Rumboci, Nova Bila a potom 1996. kao ispomoć u Mostaru. Iz tih događaja i doživljaja  nastajale su njene knjige.

Do sada je objavila deset knjiga proze: "Pred licem stvarnosti", "Ti si moje zdravlje", "Tvrdoća iz pravednosti", "Docent", "Lovac", "Fratar", "Vila Velebita", "Lijek za srce", "Tanak led" i "Šimun".

Foto: Bljesak.info / Brojna publika na promociji
Kopirati
Drag cursor here to close