Livno

Započeli ovogodišnji 'Humski dani poezije'

Ovogodišnji XVIII. Humski dani poezije započeli su u ponedjeljak u Livnu.
Kultura / Knjige | 17. 10. 2017. u 11:39 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji XVIII. Humski dani poezije započeli su u ponedjeljak u Livnu književno-pjesničkim susretom s učenicima livanjskih osnovnih i srednjih škola, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB), organizator manifestacije.

 Susret je upriličen u Gimnaziji Livno, a druženje pjesnika i pisaca iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i učenika i nastavnika jezika osnovnih i srednjih škola u Livnu trajalo je više od predviđenoga.

 Sedamdesetak učenika imalo je prigodu poslušati pjesme i kratku prozu izvorno od kreatora pjesnika i pisaca i to Ružice Hrnjkaš, Ivana Sivrića, Mije Tokića, Stanislava Bašića, Marine Alerić-Bebić i fra Ćire Lovrića.

 Predsjednik DHK HB Ivan Sivrić uručio je školama sudionicama susreta priznanja i vrijedne knjige za školske knjižnice.

 "Radosni povodom prvog ovakvog susreta i puni nade da je poetski ambijent bio vjetar u leđa mladim budućim pjesnicima i piscima zahvaljujemo književnicima na divnom druženju. Do nekog novog susreta dirnuti mladom kapljicom, cvrkutom ptice na prozoru, stijegom na kamu, novom nadom, mostovima koji nas riječju i duhovnošću vežu, pišite, govorite, ostavljajte trag", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close