Brojna zajednica

Wattpad - globalna zajednica koja okuplja ljubitelje čitanja i pisanja priča

Wattpad je poznata i prilično brojna zajednica koja okuplja i pisce i čitatelje, a osim što omogućava čitanje više velikog broja besplatnih e-knjiga.
Kultura / Knjige | 25. 06. 2021. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Riječ je o relativno poznatoj platformi koja je namijenjena svima onima koji cijene pisanu riječ i uživaju u otkrivanju novih i uzbudljivih priča i romana, ali i svim onima koji se i sami vole okušati u pisanju.

Putem nje je moguće pronaći ogroman broj posve besplatnih e-knjige koje je moguće nesmetano čitati, ali onda i ocjenjivati i komentirati.

To je ujedno i solidan mehanizam da se pronađu najzanimljivija djela, ali i prilika da se zajednici koja broji više od 90 milijuna čitatelja diljem svijeta pozicionira kao popularan autor. Wattpadova je biblioteka pozamašna te su pokrivene praktično sve kategorije i žanrovi (od moderne književnosti, preko znanstvene fantastike do knjiga za tinejdžere), a da bi se knjige moglo čitati, potrebno je otvoriti korisnički račun.

Uz to što je moguće registraciju obaviti koristeći svoju adresu e-pošte, moguće je prijaviti se bilo Facebookovim ili Googleovim računom.

Sama aplikacija nije pretjerano moćna, barem što se tiče modaliteta čitanja u kojemu nema baš mnogo značajki koje se tiču prikaza i drugih tipičnih kontrola, no nudi neke sitnice kao što je podešavanje veličine slova, mijenjanje boje pozadine ili opcija da se koriste tipke za upravljanje glasnoće tona za navigaciju.

Bilo kako bilo, ovo je odlična aplikacija kada se želi pročitati nešto sasvim novo i uzbudljivo, a jednako tako i kad se želi sa svijetom podijeliti vlastita pisana djela.

Aplikacija je besplatna, ali se prikazuju reklame kojih se može riješiti plaćanjem mjesečne pretplate od 10 KM, javlja Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close