Galerija Aluminij

Vladimir Pištalo dolazi u Galeriju Aluminij

U petak će biti upriličeno predstavljanje cjelokupnoga stvaralačkog opusa jednoga od najznačajnijih srpskih književnih pripovjedača današnjice, Vladimira Pištala.
Kultura / Knjige | 23. 07. 2018. u 10:19 Aluminij.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Vladimir Pištalo

U zajedničkoj organizaciji Galerije Aluminij, SKPD-a Prosvjeta Mostar i Matice hrvatske Mostar, u petak, 27. srpnja, u Salonu 2 Galerije Aluminij, bit će upriličeno predstavljanje cjelokupnoga stvaralačkog opusa jednoga od najznačajnijih srpskih književnih pripovjedača današnjice, Vladimira Pištala.

Program predstavljanja, u kojemu će, osim autora, sudjelovati i mostarski književnik Dragan Marijanović, nakladnik Nenad Šaponja i direktor Aluminijevih korporativnih komunikacija Darko Juka, otpočet će u 19 sati.

Inače, ovaj plodni književnik mostarskih obiteljskih korijena, rođen 1960. godine u Sarajevu, autorom je niza uspješnica, od poetskih proza, do romana, a svakako su posebno značajan odjek doživjeli njegovi romani Tesla, portret među maskama i Sunce ovog dana (Pismo Andriću).

Tesla je, osim dobivanja respektabilnih nagrada, uvršten i u srbijanske školske čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, a izdanja je doživio u svim bivšim jugoslavenskim republikama, te je preveden na ukupno jedanaest jezika.

Objavljen je i kao zvučna knjiga na srpskomu i na engleskomu jeziku.

Nakladnikom svih njegovih izdanja jest srbijanska izdavačka kuća Agora.

Inače, Vladimir Pištalo živi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje predaje svjetsku i američku povijest na Sveučilištu Becker College u Worcesteru, u saveznoj državi Massachusetts.

Kopirati
Drag cursor here to close