Ogroman interes

Mostarci pohrlili na promociju knjige Vesne Šunjić

Ogroman interes Mostaraca za knjigu Vesne Šunjić.
Kultura / Knjige | 27. 02. 2018. u 18:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje knjige Vesne Šunjić ''Moja nedovršena priča'' privuklo je mnoge Mostarce u utorak u Narodno pozorište.

''Knjigu nije teško napisati, ali je najteže bilo pisati o sebi. To što je bilo, bilo je nisam ništa uljepšavala nisam ništa dodavala. Mnogi kad se pročitaju prvo se naljute, a onda kažu takvi smo bili'', rekla je Vesna Šunjić.

''Napisala sam knjigu da vidite kako je bilo u ono vrijeme. Bilo je isto teško, ali je vrijeme bilo poštenije'', rekla je Šunjić i dodala kako je knjiga ''poruka kako sam se ja borila i kakav je bio moj život''.

Ljiljana Perović, jedna od najpoznatijih manekenki 1970-ih i 1980-ih, na promociji je evocirala uspomene na doba velikih uspjeha i nagrada Vesne Šunjić.

''Od nekog tko je talentiran i vrijedan kao što je Vesna od njega treba učiti. Stvarno treba pročitati knjigu i vidjeti kako se upornost i talent mogu izgurati u životu'', rekla je Perović. Perović je rekla kako je presretna što je došla u Mostar nakon mnogo godina.

O knjizi na promociji su govorili Nada Salom, Faruk Šehić, Minja Bojanić, Emil Karamatić i Goran Karanović. U programu promocije su sudjelovali Aida Krehić (moderatorica), Jasmin Bašić, prvak Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i Mustafa Šantić, profesor glazbe, virtuoz na harmonici i izvrstan pjevač.

Knjigu je objavila izdavačka kuća Art Rabic iz Sarajeva, a naslovnu stranicu potpisuje dizajner Dragan Stefanović.

Vesna Šunjić (Mostar, 1941.) u knjizi “Moja nedovršena priča” otkriva do sada nepoznato: iskreno i otvoreno piše o počecima modne konfekcije “Zlatka Vuković”, čiji je bila pokretač i direktor, o gradnji tvornica u Mostaru, Jablanici i Posušju, o počecima mode u bivšoj Jugoslaviji na koju je izravno utjecala, ali i o modi kao biznisu i važnom gospodarskom faktoru.

Za svoj je rad dobila brojna društvena priznanja, između ostalog i Majsku nagradu Privredne komore BiH 1977., 27-julsku nagradu 1986. godine, “Zlatni paun” 1981. za najboljeg kreatora godine, “Zlatna pupa”, nagrada Udruženja modnih radnika i Zagrebačkog velesajma. U knjizi otkriva nepoznate detalje, opisuje društveno – političke prilike i najavljuje i novu knjigu o svojim moskovskim godinama, kamo iz Mostara odlazi 1988.  

Kopirati
Drag cursor here to close