Plod osmogodišnjeg istraživanja

U Zagrebu predstavljanje dvoknjižja o stradanju Širokobriježana u Drugom svjetskom ratu

Knjige su plod osmogodišnjega istraživačkog rada na prikupljanju vjerodostojnih informacija o događajima s kraja Drugoga svjetskog rata i poraća u Širokom Brijegu
Kultura / Knjige | 23. 01. 2018. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Povjerenstva za grobišta Drugoga svjetskog rata i poraća Grada Širokog Brijega, Vicepostulature postupka mučeništva ''Fra Leo Petrović i 65 subraće'' i Matice hrvatske – ogranak Široki Brijeg, u Zagrebu će se održati predstavljanje dvoknjižja: ''Otkopana istina Širokog Brijega'' (iz Drugog svjetskog rata i poraća) (600 str.) – Uredničko vijeće Povjerenstva za grobišta Drugoga svjetskog rata i poraća (urednik knjige Pero Kožul, predsjednik Povjerenstva) i ''Od Širokog do Bleiburga i nazad'' (580 str.) autora Velimira Mabića.

Predstavljanje knjiga održat će se u četvrtak 25. siječnja 2018. godine u samostanskoj dvorani crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi s početkom u 19.00 sati.

Knjige su plod osmogodišnjega istraživačkog rada na prikupljanju vjerodostojnih informacija o događajima s kraja Drugoga svjetskog rata i poraća u Širokom Brijegu, utemeljenih na autoriziranim iskazima svjedoka.

Knjige će predstaviti: mons. dr. Mile Bogović, biskup u miru, dr. sc. Mario Jareb znanstveni savjetnik, povjesničar, Damir Borovčak, dipl. ing., član Udruge ''Macelj 1945.'', Pero Kožul, glavni urednik dvoknjižja i Velimir Mabić, autor knjige ''Od Širokog do Bleiburga i nazad''.

Kopirati
Drag cursor here to close