Prirodna oaza iznad Posušja

U Tribistovu održan međunarodni pjesnički susret

Kultura / Knjige | 26. 05. 2019. u 10:06 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni pjesnički susret Nisam mrtav, samo sam zemlju zagrlio naziv je književnog susreta održanog posljednje svibanjske subote u prelijepom planinskom ambijentu Tribistova, sela u sjevernom dijelu općine Posušje.

U organizaciji gradske knjižnice Fra Petar Bakula iz Posušja, a u sklopu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja, interpretirane su zavičajne pjesme s ratnom tematikom klasika hrvatske i bosanskohercegovačke književnosti: fra Janka Bubala, Veselka Koromana, Andrije Vučemila, Antuna Mladena Vranješa, Krešimira Šege i Mije Tokića, kao i pjesme suvremenih autora: Slave Antina Bage, fra Vlade Lončara, Emila Raspudića, Anite Martinac, Miljenke Koštro, Sanijele Matković, Blanke Kraljević, Vesne Zovko, Imoćanke Vesne Ujević i Sarajke s milanskom adresom Žane Coven.

Pjesme su interpretirali: Andrija Zeljko, Anica Šušak, Ljubo Kovač, Srećko Slišković, Višnja Spajić, Miljenka Koštro, Anđelka Hrkać, Anđelko Mikulić, Slavo Antin Bago, Emil Raspudić i Željka Šaravanja. Program je u svojevrsnom amfiteatru u prirodi vodila Željka Šaravanja.

''Kako je ovo već drugi put zaredom održan ovaj iznimno kvalitetan i uspješan pjesnički susret na čatrnji kraj stare škole, kako ga već zovemo, mislim da smo na dobrom putu da on postane tradicionalan, a to nam je i bila namjera'', istaknuo je Ljubo Kovač, jedan od organizatora ovoga skupa koji otpočetka sudjeluje u programu ovakvih pjesničkih susreta.

Program koji je već u sklopu manifestacije ''Svibanjska sjećanja 2019.'' održan u Širokom Brijegu početkom svibnja priredile su i osmislile profesorice Marina Ćeškić i Blanka Kraljević, knjižničarke u širokobriješkoj Gimnaziji fra Dominika Mandića.

Kopirati
Drag cursor here to close