Do 9. studenog

Andrićevi dani: Travnik u znaku Ive Andrića

Prvog dana manifestacije će premijerno biti izvedena kazališna predstava "Grad, u gradu čaša, u čaši slon", Centra za kulturu Travnik
Kultura / Knjige | 09. 10. 2019. u 08:37 Fena
Kopirati

Danima otvorenih vrata Memorijalnog muzeja "Rodna kuća Ive Andrića", u Travniku će danas, 9. listopada, početi manifestacija "Andrićevi dani", koja će trajati do 9. studenoga.

Prvog dana manifestacije će premijerno biti izvedena kazališna predstava "Grad, u gradu čaša, u čaši slon", Centra za kulturu Travnik, a planirana je i izložba slika i asamblaža Edina Numankadića iz ciklusa Slike/Zapisi i Kutije, te projekcija dokumentarno-igranog filma "Mrka ljepota", u režiji Faruka Sokolovića.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idućih mjesec danas, uslijedit će brojne promocije knjiga, radionice, predavanja, koncerti, te izvedbe kazališnih predstava, pa će tako 25. listopada biti održana književna večer o Andriću, Bosni i franjevcima, a 5. studenoga planiran je tematski skup "Bosna kao prostor između u književnosti Ive Andrića".

Manifestacija Andrićevi dani utemeljena je 1976. godine, a njezini organizatori su Zavičajni muzej Travnik, Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak Travnik, Gradska biblioteka, Hrvatsko kazalište Travnik, Hrvatski kulturni centar Nova Bila, Centar za kulturu i Katolički školski centar "Petar Barbarić".

Kopirati