Narodna knjižnica

U Širokom Brijegu predstavljena zbirka pjesama i otvorena izložba slika Žane Coven

Autorica je u Široki Brijeg došla iz Dubrovnika gdje je svoju zbirku pjesama predstavila na Međunarodnom festivalu pjesnika "Dubrovnik na dlanu"
Kultura / Knjige | 30. 10. 2017. u 19:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji širokobriješkog ogranka Matice hrvatske u ponedjeljak navečer je u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu predstavljena zbirka pjesama ''Zaboravljena u stihu'' te otvorena izložba slika Žane Coven.

U programu su sudjelovali Željka Šaravanja, Sanijela Matković, Ivan Kraljević i sama autorica Žana Coven. Glazbeni ugođaj ovom druženju dali su učenici Glazbene škole Široki Brijeg.

Autorica je u Široki Brijeg došla iz Dubrovnika gdje je svoju zbirku pjesama predstavila na Međunarodnom festivalu pjesnika "Dubrovnik na dlanu".

O autorici

(Žanka-Žana Bošković Coven) rođena je u Sarajevu 1961. godine gdje je provela djetinjstvo i mladost te diplomirala Engleski jezik i književnost. Nakon studija romanistike odlazi u Milano gdje nastavlja daljnje obrazovanje. Radila je kao pedagog, prevoditelj, kulturni mediator, piše od đačkih dana. Udana i majka odraslog sina.

Trenutno se bavi glazbom, slikarstvom, prevoditeljskim radom, kulturološkim projektima. Piše poeziju, osim na hrvatskom, još i na engleskom, talijanskom i španjolskom. Do sada objavila poeziju u zajedničkoj zbirci Stihom vezani izdavača Kultura Snova iz Zagreba. Živi između Milana i Barcelone sa svojom obitelji. Žana je po majci Hercegovka i rado dolazi u naše krajeve.

Kopirati
Drag cursor here to close