Druga knjiga Mire Naletilića

U Širokom Brijegu predstavljena ''101 filmska ikona''

Leksikon ''sedme umjetnosti'' izašao je povodom 90. dodijele filmske nagrade Oscar.
Kultura / Knjige | 18. 04. 2018. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije i pol godine nakon ''101 junaka moga djetinjstva'', izvršni urednik lista ''Cvitak'' Miro Naletilić predstavio je u srijedu navečer u kinu Borak u Širokom Brijegu filmski leksikon ''101 filmska ikona''.

''Knjiga je osmišljena kao pogađalica u kojoj se učimo općoj kulturi i mi koji smo proživjeli neko davno vrijeme skupa sa starim zvijezdama pa sve do današnjih dana kada mladi trebaju upoznati prave filmske vrijednosti'', izjavio je za Bljesak.info Miro Naletilić, autor knjige.

Leksikon ''sedme umjetnosti'' izašao je povodom 90. dodijele filmske nagrade Oscar, a za ilustracije su se pobrinuli učenici Gimnazije fra Dominika Mandića.

''Već sam imao usmenu probu svojega djela kod svojih učenika u školi gdje radim gdje sam jednostavno pričao mnoge anegdote i stvarne činjice iz filmske povijesti o slavnim filmskim zvijezdama, tipa Sylvester Stallone ili netko njima zanimljiv. Budući da je to jako dobro prošlo kod njih, odlučio sam to ukoričiti u ovih 220 stranica filmskog leksikona'', zaključio je u izjavi za Bljesak.info autor ''101 filmske ikone'' Miro Naletilić, nastavnik hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Biograci.

Urednica leksikona je prof. Blanka Kraljević, a recenzenti dr. sc. Ivo Čolak i mr. art Marijana Pažin-Ivešić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close