Kino Borak

U petak promocija monografije širokobriješkog sela Dobrkovići

Kultura / Knjige | 16. 08. 2017. u 07:10 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 20. kolovoza, s početkom u 20.00 sati u širokobriješkom kinu Borak održat će se promocija svojevrsne monografije sela Dobrkovići autora Mirka Cigića s kojim smo početkom kolovoza detaljnije razgovarali o ideji i nastanku monografije.

''Dobrkovići kroz vrijeme'' na 300 stranica tvrdog uveza donose povijest sela Dobrkovići kroz fotografiju, tekstove, zanimljive brojke i statistike i puno toga.

Predstavljanje organizira Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, a u programu predstavljanja će, osim autora, sudjelovati fra Ante Marić, Blanka Kraljević, Miro Naletilić, Gojko Jelić, Željka Šaravanja i Ivan Kraljević, a za glazbeni ugođaj će se probrinuti klapa Dobrkovići.

''Dobrkovići su milo i drago selo. Nekako ti se čini, da su Dobrkovićani sami sebi osmislili život, i da ga sretno uz Božju pomoć žive. Vole svoje selo i daruju mu ovu knjigu Dobrkovići kroz vrijeme u kojoj su glavni naslovi: Naše ime, Geografske značajke sela, Stanovništvo, Razvoj pučkog obrazovanja, Povijest i razvoj graditeljstva, Sjećanje na teška ratna vremena, Čeznutljive dobrkovske duše, Narodne priče i zgode iz Dobrkovića, Tradicijska zanimanja, Običaji povezani uz Božić, Duhovna zvanja, Dobrkovski umjetnici, Babić – poveznica starih i novih vremena, Crtice iz novijeg doba, O njima se zbori.

Koliko god su pojedini nabrojani dijelovi znanstveno obrađeni i polučili zaključke kao i pobudu za budućnost, sve je ovijeno onim osjećajem te miline i bajnosti toga sela'', stoji u recenziji fra Ante Marića.

Kopirati
Drag cursor here to close