Vuk Rodić u Mostaru

U Mostaru se predstavlja roman napisan baš u pravi čas

„Tužna felisidada“ proza je koja se po stvaralačkoj intenciji može klasificirati kao poetski dokumentarizam….
Kultura / Knjige | 17. 11. 2021. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tužna felisidada'', nova knjiga bosanskohercegovačkog pisca Vuka Rodića, u društvu mostarskog autora Milija Đukića, bit će predstavljena u mostarskom Klubu knjige Ivo Andrić 19. studenog u 20 sati.

Rodić je autor nekoliko zbirki poezije te knjige proznih vinjeta Glissando. Suradnik je portala Nomad.

Novinarka Vanja Kulaš objavila je „Tužna felisidada“ proza je koja se po stvaralačkoj intenciji može klasificirati kao poetski dokumentarizam, strukturno na pola puta između novele i romana.

''Svoj naoko okašnjeli roman prvijenac koji se sudeći prema kvalitativnim dosezima ispisao baš u pravi čas, zreo pjesnik gradi fragmentarno, u vinjetama, nižući četrdesetak kraćih, više ili manje povezivih poglavlja od u pravilu dvije do tri stranice, a slobodni smo ih nasumično otvarati, izdvojeno čitati, naprosto kao epizode iz različitih razdoblja pripovjedačeva života'', piše o romanu Kulaš.

Rodić je rođen 1958. godine u Mesićima kod Rogatice. Studirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu i Višoj pomorskoj školi u Rijeci, Kotoru i Splitu. Prvu knjigu pjesama “Vremeplov” objavila mu je Izdavačka kuća “Svjetlost”. Zbirku “Sfumato” objavio je Buybook 2007. godine. “Glissando” također objavio Buybook 2008, “Hipotalamus i cvjetovi kukuruza” 2015. “Gutač nula” 2017. izdavač Vrijeme, “Jutro je mirisalo na koprivu” 2017. izdavač Planet poezija, “Strašilo” 2018. Promocija i performance imaginarne knjige “Nula” 2019. bili su predstavljeni u galeriji “Zvono” i u pitanju je rađanje konceptualne književnosti urađene na specifičan i inovativan način.”Bijeli Mrak” 2020. izdavač “Mensana” i “Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono”.

Video: Bookstan 2021: Vuk Rodić "Tužna felisidada"
Kopirati
Drag cursor here to close