Književni most

U Mostaru promovirana knjiga "Amarcord" autora Namika Kabila

Amarcord u prijevodu znači 'sjećam se', a sama knjiga govori o autorovim sjećanjima, usko isprepletenim sa sadašnjošću.
Kultura / Knjige | 15. 12. 2017. u 21:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija knjige "Amarcord" koje još uvijek nema u mostarskim knjižarama, održana je u petak, u NP Mostar u sklopu programa "Književni most".

Autor knjige je Namik Kabil, redatelj, scenarist, TV urednik.

Amarcord u prijevodu znači 'sjećam se', a sama knjiga govori o autorovim sjećanjima, usko isprepletenim sa sadašnjošću. U knjizi opisuje i prisjeća se odrastanja u Trebinju te odlaska u Ameriku sa 25 godina, krajem 1993. godine, kada je kako kaže smrzavao se usred sunčane Kalifornije i osjetio onaj led, unutarnji.

Autor je tijekom svog devetogodišnjeg boravka u Americi radio kao noćni čuvar i vozač taksija da bi preživio i zaradio za studij. U Los Angelesu je studirao film na Santa Monica Collegu, Los Angeles City Collegu, UCLA Extentionu.

Poznat je kao scenarista filmova “Kod amidže Idriza”, autor filmova “Čuvari noći” (Svjetska premijera na Venecijanskom filmskom festivalu), “Informativni razgovori” (dobitnik “Srca Sarajeva” za najbolji dokumentarni film Sarajevo Film Festivala 2007. i brojnih međunarodnih nagrada), “Magnet” i više TV dokumentaraca, od kojih se izdvaja najnoviji “Srce od drveta” o sazliji Ćamilu Metiljeviću, koji je svjetsku premijeru na Sarajevo Film Festivalu 2016., prikazan na Festivalu dokumentarnog filma u Beogradu itd. Napisao je roman “Sam” i nekoliko drama.

Kopirati
Drag cursor here to close