Čuvarkuća

U Konjicu promovirana knjiga Tarika Đođića

Moderator Adnan Rondić iskoristio je priliku kako bi se zahvalio organizatorima tog događaja Narodnom univerzitetu Konjic, Općini Konjic, Futuralineu i Radiju Konjic.
Kultura / Knjige | 07. 12. 2017. u 12:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Autor knjige Tarik Đođić

Promocija knjige 'Čuvarkuća', autora Tarika Đođića upriličena je u četvrtak navečer u kino dvorani Narodnog univerziteta Konjic.

U promociji su sudjelovali Goran Milić, Ademir Kenović i Damir Uzunović, dok je moderator bio Adnan Rondić. Svojim dolaskom, veliko iznenađenje i zadovoljstvo prisutnima, priredio je akademik Abdulah Sidran.

Knjiga "Čuvarkuća" nastala je kao svojevrstan literarni eksperiment, jer je autor priče, koje je objavljivao na Facebooku, urednički i autorski priredio u knjigu, koja je, kako su primijetili promotori, snažno zaživjela i prije nego što je bila objavljena. 

Ono što je posebno doprinijelo prijatnom i ugodnom ambijentu te večeri su scenografski detalji, koji su na jedan poseban način dekorirani drvorezbarskim rukotvorinama brenda 'Zanat' iz Konjica.

Moderator Adnan Rondić iskoristio je priliku kako bi se zahvalio organizatorima tog događaja Narodnom univerzitetu Konjic, Općini Konjic, Futuralineu i Radiju Konjic.

U glazbenom dijelu programa nastupiti su zbor "Sejfullah" iz Konjica i bend "Divanhana" iz Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close