Međunarodni dan starijih osoba

U Knjižnici Ljubuški održano tradicionalno druženje umirovljenika

1. listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba, koji je proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine
Kultura / Knjige | 01. 10. 2018. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Knjižnici Ljubuški obilježen Međunarodni dan starijih osoba tradicionalnim druženjem umirovljenika.

Umirovljenike je u ime domaćina srdačno dočekao i pozdravio Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški.

''Knjižnica Ljubuški ima odgovornu misiju i zadaću oplemeniti kulturno-društveni život na prostoru općine Ljubuški, upriličavanjem raznovrsnih manifestacija, na kojima nastojimo zastupiti sve kategorije društva. U tom kontekstu upriličeno je današnje tradicionalno druženje umirovljenika, kako bismo umirovljenicima pokazali da cijenimo njihov doprinos u izgradnji suvremenog društva te da nisu zaboravljeni. Podsjetio bih da je tijekom tekuće godine za umirovljenike bio upriličen i tromjesečni tečaj informatike. Ujedno, nagovijestio bih da će u prosincu, u okviru manifestacije 'Advent u knjižnici' biti upriličen još jedan prigodan program za umirovljenike. Knjižnica Ljubuški ne zaboravlja ljubuške umirovljenike i svima želi sretan Međunarodni dan starijih osoba'', istaknuo je Vizentaner.

Prigodno predavanje za umirovljenike održala je Željana Ćutuk, magistrica socijalnog rada, djelatnica Staračkog doma Ljubuški.

''Ponajprije bih zahvalila Knjižnici Ljubuški na pozivu da se podružim s ljubuškim umirovljenicima. Budući da radim kao socijalna radnica u Staračkom domu Ljubuški, svakodnevno se družim s umirovljenicima i čujem svakojaka životna iskustva i štošta novoga naučim. Međutim, današnje druženje je bilo zaista posebno, kao što je zapravo i poseban ovaj dan. U svojem prigodnom predavanju, koje je bilo prožeto ugodnim razgovorom s umirovljenicima, dotaknula sam se i teme – Kako umirovljenici mogu kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme?, te mi je bilo veoma drago čuti da su naši ljubuški umirovljenici podosta kreativni i da kvalitetno provode slobodno vrijeme, između ostalog, družeći se i s knjigom'', istaknula je Željana Ćutuk.

Izuzev prigodnog predavanja i ugodnog druženja uz glazbu gusala i svirala u izvedbi umirovljenika Ante Grubeše te uz domjenak kojega je osigurao sponzor Džajić Commerce, za umirovljenike je upriličeno i besplatno učlanjivanje u knjižnicu.

Podsjećamo, dana 1. listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba, koji je proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Kopirati
Drag cursor here to close