Režim

Turska privodi pisca i njegove obožavatelje

Policija je rano jutros pretresla Oktarovu kuću u azijskom dijelu Istanbula i privela njega i njegove čuvare…
Kultura / Knjige | 11. 07. 2018. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska policija pokrenula je danas akciju privođenja 235 ljudi povezanih s piscem i televizijskim voditeljem Adnanom Oktarom povodom optužbi o formiranju kriminalne grupe, prevari i seksualnom zlostavljanju, objavile su snage reda u Istanbulu.

Pročitajte još



U priopćenju se navodi da racije provodi odjeljenje za financijski kriminal. Agencija Anadolija prenijela je da akcija traje u pet provincija.

Policija je rano jutros pretresla Oktarovu kuću u azijskom dijelu Istanbula i privela njega i njegove čuvare, javio je list Sabah.

Tursko regulatorno tijelo za televiziju u februaru je suspendiralo Oktarove programe, koji su se bavili teološkim raspravama i plesom. Regulatori su rekli da se ovim sadržajima krše propisi o jednakosti spolova i prava žena, prenijela je Srna.

Oktar je bio domaćin emisija na svom televizijskom kanalu "9, na kojem se raspravljalo o islamskim vrijednostima i ponekad plesao s mladim ženama.

On je 2006. godine napisao "Atlas stvaranja" pod imenom Harun Jahja. U tom djelu je tvrdio da je Darvinova teorija evolucije u korijenu globalnog terorizma. Napisao je više od 300 knjiga, koje su prevedene na 73 jezika.

Kopirati
Drag cursor here to close