Poezija

Trebinje u znaku Dučića

Središnji program manifestacije – svečana akademija zakazana je za 20.00 sati u Kulturnom centru u Trebinju
Kultura / Knjige | 01. 11. 2019. u 08:42 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija “Dučićeve večeri poezije”, koja se tradicionalno priređuje u čast velikog pjesnika Jovana Dučića, bit će održana u Trebinju počevši od danas do nedjelje, 3. studenog, najavljeno je iz Gradske uprave.

Ovogodišnju manifestaciju otvorit će program “Pjesnici među osnovcima” u okviru kojeg će pjesnici Dejan Aleksić, Branko Stevanović i Moša Odalović posjetiti osnovne škole.

Pjesnici će se postom družiti i s trebinjskim gimnazijalcima, dok je za 19.00 sati u Muzeju Hercegovine zakazana promocija monografije “Dučićev vijenac”, koju su priredili Radoslav Milošević i Milovan Rosić.

Program će biti nastavljen sutra, 2. studenog, u 11.00 sati kada će biti položeno cvijeće na spomenike Jovanu Dučiću i Njegošu, uz prigodan recital na Trgu pjesnika.

U Muzeju Hercegovine u 18.30 sati bit će otvorena izložba slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović pod nazivom “Priča u slikama”.

Središnji program manifestacije – svečana akademija zakazana je za 20.00 sati u Kulturnom centru u Trebinju, kada će Dučićeva nagrada za 2019. godinu biti uručena pjesniku Milanu Nenadiću.

Trećeg dana manifestacije, u nedjelju, 3. studenog, na Hercegovačkoj Gračanici, gdje je i grobno mjesto Jovana Dučića, bit će služena liturgija i pomen velikom pjesniku.

Manifestacija “Dučićeve večeri poezije” završavaju pjesničkom večeri, koja će od 19.00 sati biti održana u Kulturnom centru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close