Stručna literatura

Tomislavgrad: Fondacija Adil Zulfikarpašić donirala 605 knjiga

Tako je 405 knjiga uručeno Medžlisu islamske zajednice Tomislavgrad, a 200 naslova Kulturno informativnom centru Tomislavgrad.
Kultura / Knjige | 03. 10. 2021. u 11:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Bošnjačkog instituta Fondacije Adil Zulfikarpašić posjetilo je u subotu Tomislavgrad te je tom prigodom lokalnim knjižnicama donirano 605 književnih naslova.

Kako je za Fenu kazao direktor Bošnjačkog instituta Fondacija Adil Zulfikarpašić prof. dr. Faris Gavrankapetanović, u okviru obilježavanja 100 godina od rođenja Adila Zulfikarpašića i 20 godina rada Bošnjačkog instituta, Fondacija je odlučili ove godine na tri lokacije uručiti veće donacije knjiga.

Tako je 405 knjiga uručeno Medžlisu islamske zajednice Tomislavgrad, a 200 naslova Kulturno informativnom centru Tomislavgrad.

- Uglavnom se radi o stručnoj literaturi. 525 knjiga je donacija Bošnjačkog instituta, a 80 knjiga je donacija obitelji Fazlić koji nas prati u ovoj akciji – dodao je Gavrankapetanović.

Bošnjački institut Fondacija Adil Zulfikarpašić jedna od najznačajnijih institucija kulture na prostorima Bosne i Hercegovine, s fondom umjetničke i knjižnične građe od neprocjenjive duhovne i materijalne vrijednosti.

Kopirati
Drag cursor here to close