Ljubuški

Predstavljanje knjige 'Regija kao treća Jugoslavija'

Predstavljanje će biti upriličeno u hotelu Bigeste u ponedjeljak, 13. svibnja, u 16.30 sati. Organizator ovog događaja je udruga Eko-Nera iz Ljubuškog, a o knjizi će govoriti sam autor.
Kultura / Knjige | 09. 05. 2019. u 16:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Tihomir Dujmović

Hrvatski novinar Tihomir Dujmović u Ljubuškom će predstaviti svoju knjigu "Regija kao treća Jugoslavija".  

Predstavljanje će biti upriličeno u hotelu Bigeste u ponedjeljak, 13. svibnja, u 16.30 sati.  Organizator ovog događaja je udruga Eko-Nera iz Ljubuškog, a o knjizi će govoriti sam autor. 

U knjizi koja je izašla ove godine, autor kritizira određene narative u društvu i navodi kako je Hrvatska zapravo, vrlo brzo nakon Domovinskog rata, posredstvom međunarodne zajednice ponovno upala u neke regionalne okvire koji su preslika nove zajednice nalik nekadašnjoj Jugoslaviji. 

Dujmović u knjizi podsjeća kako od 1993. do danas, svi planovi međunarodne zajednice za ova područja govore samo o jednom jedinom geopolitičkom području, samo su za njega mijenjana imena: pakt o stabilnosti, jugo sfera, zapadni Balkan, integracija jugoistoka Europe i na kraju regija. 

On smatra i kako su uz snažnu političku i financijsku intenciju međunarodne zajednice promotori ove ideje djelovali u svim hrvatskim vladama nakon smrti Franje Tuđmana kako bi se prihvatila ideja regije kao treće Jugoslavije. 

 Dujmović je bivši kolumnist niza hrvatskih medija poput Večernjeg lista, Slobodne Dalmacije i drugih, a na HRT-u je jedno vrijeme vodio emisiju "Iza zavjese".

Kopirati
Drag cursor here to close