Priča o sreći

Taletović: Ne mozgam puno, samo prođem kroz to...

Ako dozvolite da očajavate jer rezultati nisu dobri – vi sami sebe sabotirate.
Kultura / Knjige | 27. 10. 2019. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Moguće je da svatko bude sretan čovjek ili žena, ali problem je što sreću tražimo u vanjskim okolnostima, a ne u sebi i u Bogu. Ja kad govorim o sreći i sretnim ljudima, ne govorim o sreći kao utopiji. Sretna žena je svaka ona žena koja sačuva vjeru u teškim iskušenjima. Svaka ona koja se izbori za pozitivne misli, umjesto za negativne  - koje bi je eventualno bacile na koljena'' – ovako odgovara za portal Bljesak.info autorica knjige ''Sretna žena'' na pitanje: Može li svatko biti sretan?

Foto: Bljesak.info / Predavanjei promocija knjige Sretna žena 

Iz njezinog odgovora i pozitivnosti kojom zrači, a koju osjećate pri susretu s njom, jasno vam je da postoji nekoliko faktora koji utječu na sreću bilo kojeg čovjeka. Alma Taletović je to objasnila u svoje tri knjige, a posljedna ''Sretna žena'' – temelji se na pozitivnoj psihologiji, naučnim saznanjima iz oblasti neuroznanosti i ima podlogu u vjeri. Osnovna ideja ove knjige jeste  - da je vjera ključ za sretniji život i važan segment u životu svake žene.

Influenserka

''Mislim da vjera ne treba biti nametljiva, jer u suprotnom slučaju može izazvati odbojnost kod ljudi. Dakle, ja kad govorim o vjeri – mislim na univerzalne stvari i nenametljivost'' – kazala je Taletović za Bljesak.info.

Na njezinim društvenim mrežama vrlo često možete pročitat citate iz njezinih knjiga, ali i citate nekih drugih autora, koje Taletović prenosi – a koji djeluju motivirajuće i inspirirajuće za njezine pratitelje. Na facebooku ih ima preko 27 tisuća – što nije mala brojka. S tim u vezi u njezinoj biografiji između ostalog stoji i da je Alma Taletović infuenserka. Moderno ali zahtjevno ''zanimanje'', rekla bi autorica knjige ''Sretna žena''.

Foto: Bljesak.info / Predavanjei promocija knjige Sretna žena 

''Svi smo mi na neki način influenseri, netko malo više – a netko manje. Ja eto imam sreću da me prati više od 27 tisuća ljudi na fb stranici kojom upravaljam. Smatram da je biti influenser velika odgovornost. Posebice kad su u pitanju mladi ljudi. Jer su upravo moji učenici rekli da žele neko moje književno djelo, ono što im govorim na satima – željeli su da im napišem u knjigu'' – objašnjava ona.

Jer Taletović nije samo influenserka, nego i profesorica, književnica, kolumnistica, te motivacijski govornik.

Dio knjige slučajno izbrisala

Bez obzira na sve ove titule i znanje koje posjeduje, stvari u životu su kaže ona, ipak jednostavne – pa tako u razgovoru za objašnjava -  da je sretan čovjek ustvari dobar čovjek. No, ta dobrota ne znači da taj isti čovjek nema prepreke u životu, kao i iskušenja.

''Imam i ja blokirajuće misli, ali ne dozvoljavam da one preovladaju. Ako dozvolite da očajavate jer rezultati nisu dobri – vi sami sebe sabotirate. Ja sam odlučila napisati knjigu i to sam uradila, pa što bude. Tako sam npr. 60. stranica svoje knjige ''Smiraj duše'' dok sam je pisala - slučajno izbrisala. Riječ je o neodustajanju. I kad ne odustajete bez obzira na okolnosti, trud i rad moraju biti nagrađeni'',  kazala je Alma Taletović.

Foto: Bljesak.info / Predavanjei promocija knjige Sretna žena 

Nije odustajala ni kada je pisala knjigu ''Sretna žena'' – a rezultat toga jeste, da je upravo ova knjiga  - trenutačno najprodavanija knjiga prema najvećoj internet knjižari u BiH Knjiga.ba.

Potvrda tog uspjeha bilo je i predavanje u Mostaru, za koje se tražilo stolica više.

Predavanje za žene pod nazivom ''Mentalno i emotivno zdravlje žena'', te promocija knjige ''Sretna žena'' održano je u subotu 26. listopada u prostorijama KC ''Kralj Fahd'' – tijekom kojeg su se mogle čuti brojne motivacijske poruke, te savjeti u prevladavanju teških stanja i emocija.

Foto: Bljesak.info / Predavanjei promocija knjige Sretna žena 

Za kraj, svima onima koji se bore s nedaćama, brigama, strahovima, napuštanjima, promjenama, tugom, iskušenjima, negativnostima, nerazumijevanjem i brojnim drugim stanjima – poručuje: 

''Kada ne mogu promijeniti što se događa, mijenjam sebe – tako da čuvam svoj mir i oslobađam se vezanosti ili tumačenja. Ne mozgam puno, samo prođem kroz to...'' .

Kopirati
Drag cursor here to close