Magdalena Blažević

'Svetkovina' među najboljim pričama u Americi!

Riječ je priči iz istoimene zbirke kratkih priča u kojima Blažević kroz živote svojih junakinja priča o ženskom svijetu o kojem je malo tko pisao.
Kultura / Knjige | 10. 02. 2021. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča Magdalene Blažević 'Svetkovina' u prijevodu na engleski jezik ('Celebration') uvrštena je u 12 najboljih priča na natječaju Adelaide Literary Award Contest 2020 (New York).

Riječ je priči iz istoimene zbirke kratkih priča u kojima Blažević kroz živote svojih junakinja priča o ženskom svijetu o kojem je malo tko pisao. Pogotovo ne na način na koji to Blažević piše.

Naime, nakon skoro svake priče u zbirci, čitatelju je potreban koji trenutak tišine da odživi pročitano jer sudbine njezinih junakinja dugo odzvanjaju nakon čitanja.

''Pišem iz ženske perspektive jer tako pišem najbolje, razumijem i duboko proživljavam ono o čemu pišem. Pitanja abortusa, ženskog tijela, seksa, preljuba, majčinstva itd. uvijek su aktualna pitanja i jako mi je drago da je Svetkovina prepoznata kao knjiga koja je podsjetnik na svijet u kojem ne želimo ponovo živjeti'', kazala je u jednom od intervjua Magdalena Blažević.


Kopirati
Drag cursor here to close