Festival kulture

Sve je spremno za 'Slovo Gorčina'

Važna stavka festivala je i Stolački ljetni univerzitet čija je ovogodišnja tema „OTPOR!“, a koji se organizira u suradnji s Fodacijom Friedrich Ebert u sklopu projekta SEE Democratic Left (Demokratska ljevica jugoistočne Europe)
Kultura / Knjige | 23. 07. 2019. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano otvorenje Festivala kulture Slovo Gorčina, na kojemu će kroz tri dana, među ostalim, biti održani koncerti, predstave, izložbe, promocije knjiga i drugo, bit će upriličeno u petak, 26. srpnja, na nekropoli stećaka Radimlja s početkom u 20 sati. 

Važna stavka festivala je i Stolački ljetni univerzitet čija je ovogodišnja tema „OTPOR!“, a koji se organizira u suradnji s Fodacijom Friedrich Ebert u sklopu projekta SEE Democratic Left (Demokratska ljevica jugoistočne Europe), priopćeno je iz Press tima Slova Gorčina. 

U povodu održavanja ovog festivala, u srijedu, 24. srpnja, u Centru za kulturu Mostar s početkom u 11 sati bit će održana i press konferencija na kojoj će predsjednik Upravnog odbora Udruženja Slovo Gorčina Gorčin Dizdar predstaviti ovogodišnji program festivala kao i navedeni Stolački ljetni univerzitet. 

Predstavit će se također i Bilten Slovo Gorčina, a osim Dizdara prisutnima će se obratiti i predavač na Stolačkom ljetnom univerzitetu Dragan Markovina, član žirija za dodjelu književne nagrade Mak Dizdar za 2019. godinu Adnan Žetica te pjesnik, prošlogodišnji dobitnik treće nagrade i volonter na ovogodišnjem festivalu Srđan Sekulić. 

Festival će se održavati do nedjelje, 28. srpnja, kada će, među ostalim, biti upriličena i promocija zbirke poezije Prostori, autorice Željane Vukanac, prošlogodišnje pobjednice natječaja, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close