Superknjiževna večer se nastavlja u Mostaru

Treći i završni dio Humskih dana poezije održat će se u Maloj dvorani HD Herceg Stjepana Kosače
Kultura / Knjige | 24. 10. 2018. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Najavni plakat

Program tradicionalne književne manifestacije Humski dani poezije koja je počela u Posavini u ponedjeljak, 22. listopada, nastavlja se u Mostaru "Ikavskim skupom" 25. listopada te "Sveknjiževnom večeri" u petak, 26. listopada.

Predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Ivan Sivrić kazao je kako će se Ikavski skup, u kojem će sudjelovati eminentni književnici i javni djelatnici, održati u tri dijela ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače u četvrtak, s početkom u 19 sati.

''Ikavski skup sastoji se od "Filoloških pogleda", "Književnih prinosa" te "Etnostavka", a smisao skupa je da njegovanje te tradicije ikavštine koja bi trebala dobiti svoju, da tako kažem, književnu verifikaciju'' kazao je Sivrić.

Treći i završni dio Humskih dana poezije održat će se u Maloj dvorani HD Herceg Stjepana Kosače, u petak s početkom u 19 sati, kada će biti upriličena "Sveknjiževna večer".

''Planiramo i tu manifestaciju održati u dva dijela. Jedan je "Spomenimo se prijatelja" gdje ćemo spomenuti naše članove, ugledne književnike koji su preminuli prije 10 i 15 godina. Drugi dio je nastup oko 30 pjesnika, čitanje poezije koje ćemo nastaviti druženjem'', kazao je Sivrić.

Program 19. Humskih dana poezije, koje organizira Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne počeo je posjetom Posavini, gdje su književnici kroz ponedjeljak i utorak održali Književnu večer te posjetili osnovne i srednje škole, franjevački samostan u Tolisi, muzej te crkvu.

Kopirati
Drag cursor here to close