Stanko Krnjić

Stočanin dobitnik nagrade ''VII Bugojanska vaza''

Nagrada se sastoji od replike zdjele najstarijeg pisanog spomenika u BiH - “Bugojanske vaze” i novčanog iznosa od 1.000 KM.
Kultura / Knjige | 24. 11. 2019. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Bugojanska vaza 2019.

Na natječaju za najbolju kratku priču/pripovijetku, koji je raspisao KSC Bugojno pod pokroviteljstvom općine Bugojno povodom Dana državnosti BiH, nagradu ''VII Bugojanska vaza'' dobio je Stanko Krnjić iz Stoca koji trenutno živi u Dubrovniku za priču “Otkupnina”.

Uz prigodan program, nagrada je Krnjiću uručena 24.11.2019. u JU KSC Bugojno, priopćeno je iz KSC-a.

Odluku o najboljoj priči donio je žiri u sastavu: Magdalena Blažević (Mostar), Nedžad Ibrahimović (Tuzla) i Darko Cvijetić (Prijedor).

Nagrada se sastoji od replike zdjele najstarijeg pisanog spomenika u BiH - “Bugojanske vaze” i novčanog iznosa od 1.000 KM. Autorica replike ''Bugojanska vaza je Adina Kero.

Foto: PR / Bugojanska vaza 2019.

Stanko Krnjić je rođen u Stocu 5. travnja 1969. Osnovnu školu završio u Višićima (Čapljina, BiH), a srednju medicinsku u Dubrovniku. Stomatološki fakultet upisao u Sarajevu 1989. Zbog ratnih okolnosti studij nastavlja u Zagrebu gdje je diplomirao 1995.

Živi u Župi dubrovačkoj gdje i radi u svojoj stomatološkoj ordinaciji. Piše poeziju, poeziju u prozi, kolumne i priče. Član je Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika HB i Društva dubrovačkih pisaca. Do sada je objavio pet zbirkih pjesama.

Za književno stvaralaštvo, dobitnik je priznanja: Nagrada 'Rijek' za poeziju za 2015. godine, druga nagrada 'Fra Martin Nedić' za zbirku 'Kroničar Svega' za 2017., druga nagrada Pasionske baštine za rukopis knjige 'Ratište riječi' za 2019. godinu te nagrada 'Dragutin Tadijanović' za knjigu 'Sto i jedna mala pjesma' za 2019. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close