Što se smiješ?
Mala dvorana HD herceg Stjepana Kosače bila je ispunjena skoro do posljednjeg mjesta, a razlog ispunjene dvorane bila je promocija zbirke pjesama autorice Ane Marić.

Što se smiješ?

Kultura / Knjige | 20. 11. 2018. u 17:33 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naslov 'Što se smiješ', apsolventice Hrvatskog jezika i književnosti i Latinskog jezika i rimske književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, Ane Marić odiše samouvjerenošću.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige "Što se smiješ"

Anina poezija predstavlja ‘’mitski svijet obrušen dalekozorom k transcendentalnom poimanju života i sveukupne zbilje postojanja’’kazao je u recenziji knjige profesor i pjesnik Ivan Vrljić.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige "Što se smiješ"

Predgovor za knjigu napisao je profesor doktor Antun Lučić, redoviti profesor Svjetske i Renesansne književnosti na odsjeku Hrvatskoga jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koji je u svojem predgovoru kazao kako je Anina poezija ‘’usmjerena iz ovovremenosti u klasičnu davninu i da je potvrda pjesničke otvorenosti, znatne izgrađenosti i šireg nastojanja da se moderno stvaranje sustavi i vidi uz ranije zajamčene, konvencionalne uspjehe pjevanja’’.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige "Što se smiješ"

Ana Marić, rođena je u Mostaru 29. listopada 1994. godine. Srednju turističko-ugostiteljsku školu završila je u Mostaru, a zatim je upisala Studij hrvatskoga jezika i književnosti i Studij latinskog jezika i rimske književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, gdje je trenutno apsolventica.

Kopirati
Drag cursor here to close