Mostar odao počast

Slika Predraga Lucića na Starom mostu

Mostar je odao počast uglednom novinaru i piscu Predragu Luciću
Kultura / Knjige | 11. 01. 2018. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simbol mostara - Stari most, večeras je osvijetljen likom slavnog novinara i pisca Predraga Lucića, koji je jučer preminuo. U znak sjećanja na Lucića, predstavnici Centra za mir i multietničku suradnju, Centra za kritičku misao, te predstavnici pojedinih kulturnih institucija, u Neretvu su bacili bijele ruže.

Lucić je nakon teške bolesti preminuo u Splitu je 10. siječnja. Bio je suosnivač Feral Tribunea, ugledni novinar, pisac i redatelj. Predrag Lucić je rođen 1964. u Splitu. Jedan je od osnivača i kreatora "Feral Tribunea", a pokrenuo je i uređivao i Feralovu biblioteku.

Od ljeta 2009. u riječkom "Novom listu" pisao je dnevnu kolumnu pod naslovom "Trafika".

Pjesničke, prozne i dramske tekstove objavljivao je u časopisima Fantom slobode, Ars, Sarajevske sveske i Naše pismo.

Režirao je u Beogradu, Splitu i Tuzli.

Pročitajte još

Objavio je "Greatest Shits – Antologija suvremene hrvatske gluposti", prvo izdanje 1998., drugo 1999.; Biblioteka Feral Tribune, Split (u koautorstvu s Borisom Dežulovićem); "Haiku haiku jebem ti maiku – Velika Feralova pjesmarica", satirične pjesme, Biblioteka Feral Tribune, Split, 2003.; "Ljubavnici iz Verone", Biblioteka Moderna poezija, HDP/Durieux, Zagreb 2007.; " Sun Tzu na prozorčiću. Čitanka iz nastranih književnosti za prve razrede vojnih, vjerskih i civilnih škola", Algoritam, Zagreb 2009.; "Bezgaća povijesne zbiljnosti"; satirične pjesme; Algoritam, Zagreb 2010. i ''Gusle u magli'', Algoritam, 2013. godine.

Bio je član HDP i Hrvatskog centra P.E.N.-a.

Nagradu "Judita" Splitskog ljeta, za umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu, dobio je 2017. za dramu Aziz.

Kopirati
Drag cursor here to close