Centar za kulturu

'Skrivena tajna' predstavljena u Mostaru

Kultura / Knjige | 11. 05. 2016. u 21:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred mnogobrojnom publikom u mostarskom Centru za kulturu u srijedu navečer promovirana je zbirka poezije 'Skrivena tajna' autorice Zijade Zekić.

Promotori Alma Fazil - Obad, Misijana Brkić - Milinković, te Nada Dalipagić su izrazili riječi hvale za najnoviju zbirku poezije, podjednako ističući dosadašnje radove autorice Zekić.

Istaknuli su likovne radove, ali i knjige koje su ugledale svjetlost dana. "Ova zbirka poezije se ističe zbog toga, jer autorica na tajanstven način otkriva sebe i svoj život koji je posvećen majci", naglašavaju promotorice.

Nekoliko pjesama iz zbirke 'Skrivena tajna' pročitala je glumica Amela Kreso, dok su u glazbenom dijelu nastupili Ermin Pehlić i Damir Bukovac na harmonici, inače učenici I. razreda Srednje muzičke škole I i II stupnja, te za klavirom učenica IV razreda Osnovne muzičke škole I i II stupnja Emina Drljević.

Zijada Zekić rođena je u Mostaru gdje je završila osnovnu i srednju školu, a Pedagošku akademiju završila je na odsjeku Istorija i geografija. Do sada je svoje radove (slikarstvo i poezija) objavljivala u časopisima 'Most', 'Motrišta' i 'Osvit'. Prvi zbirku pjesama pod nazivom 'Vrijeme za pamćenje' objavila je 2012. godine.

Priredila je nekoliko samostalnih izložbi: 'Izvor života' (2010.), 'Ljubav' (2013.), 'Šal s pričom' (2015.). Bila je sudionik i nekoliko zajedničkih izložbi. Za svoj rad svrstana je među tri najbolja radnika općine Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close